– fordi tiden kræver et MODSPIL

07. Jun 2005

Mere om softwarepatenter

 

Herover ses et imponerende eksempel på, hvilken effekt softwarepatenter kan få på de programmer, der efterhånden er blevet en del af vores hverdag - og hvad det er, der menes, når modstandere siger, at der ikke er tale om patentering af "opfindelser", men om monopolisering af rene trivialiter.

Hver og en af de funktioner, der er markeret med et tal, svarer til et patent, der allerede er bevilget - i Europa, ikke i USA, hvor sådanne patenter er langt mere udbredte.

Hos No Software Patents! kan du læse om, hvordan ejerne af disse patenter ville være i stand til lukke en internetbutik som den på billedet.

Og spørgsmålet er: Hvis så trivielle ting virkelig kan patenteres - hvem tør så overhovedet give sig i kast med at designe noget som helst? Svar: Kun de store firmaer, som har egne patenter at bytte med - små firmaer vil kun kunne eksistere på de stores nåde og barmhjertighed og kan egentlig lige så godt lukke og slukke på forhånd.

Kommentarer:

Skriv kommentar:

Angiv linjeskift ved <br> eller <p>. Du kan formattere teksten med <i>...</i> (kursiv) eller <b>...<b> (fed), ligesom du kan angive links med <a href="http://dit.link">...</a>. Andre HTML-tags kan ikke bruges.
Feltet "URL/Email" skal udfyldes, men du må gerne "camouflere" dig, hvis du ikke vil skrive din rigtige adresse.
ANTI-SPAM: Sæt et flueben i checkboxen for at angive, at du er et menneske og ikke en spamrobot.
 
Name:
URL/Email:
Comments:
ANTI-SPAM: Markér denne box/Please check this box.