Modstandsradioen Danmarks Løver

Nyt magasin på Den 2. Radio – i forlængelse af projektet Danmarks Løver, der blev skudt i gang, kommer nu Modstandsradioen Danmarks Løver, et politisk magasin, der ikke uden humor og selvironi begynder på opgøret mod den racisme, selvtilstrækkelighed og (for nu at sige det lige ud) uanstændige xenofobi, som især Dansk Folkepartis repræsenterer i dag.

Rune Engelbreth Larsen introducerer radioen på sin blog, hvor vi bl.a. hører:

Inspirationen til Modstandsradioen stammer fra kronikken Modstandsbevægelsen mod Pia Kjærsgaards besættelsesmagt, der blev trykt i Politiken i august 2009, og givetvis er den mest kommenterede kronik i Politiken med over 1.000 online-kommentarer.

Som “referenter” stod Malene Fenger-Grøndahl, Flemming Chr. Nielsen og undertegnede, men manifestet blev offentliggjort med en række kulturelle ikoner som afsender: Holger Danske, Aladdin, Den lille havfrue, Lykke-Peer, Pigen med svovlstikkerne, Hamlet, Ditte Menneskebarn, Skjoldungerne, Pelle Erobreren, Dana og Danmarks Løver.

En støttegruppe på Facebook, Danmarks Løver – modstandsbevægelsen mod Dansk Folkepartis besættelsesmagt fik i løbet af få uger tusindvis af medlemmer og er i dag oppe på over 31.000.

Nu kommer så Modstandsradioen Danmarks Løver, der “bliver forum for alsidig journalistik med interviews, reportager, analyser, kommentarer og ikke mindst debat om de kulturelle og politiske konsekvenser af mødet mellem forskellige etniske grupper”, som det hedder i en pressemeddelelse.

Til Ritzau udtaler redaktør Birgitte Rahbek bl.a.: “Vi vil lave journalistik med bid i, og vi vil ikke være bange for at kalde en spade for en spade. Men vi behøver slet ikke at lave propaganda, for virkeligheden overstiger fantasien, for eksempel nogle af de forslag, Dansk Folkeparti stiller, siger hun til Modkraft.dk. (…) Det er vigtigt med en bevægelse mod den glidende legalisering af fremmedhadet i Danmark.” (Ritzau, 16.1.2010).

www.den2radio.dk er en kvalitetsradio med vægt på kultur- og samfundsforhold, som med magasinet RadioNorden også – via nettet – har tråde til det øvrige Norden. Radioen blev oprettet maj 2008 af en række professionelle mediefolk og har på under to år nået et lyttertal på omkring 70.000 fordelt på nettet, internetradio, ipod og podcast. Dertil kommer, at programfladen bringes på 23 regionale og lokale radioer.

Jeg sidder selv og hører det lige nu, og som radio holder det hele vejen. Godt initiativ fra Den 2. Radio, som i sig selv er et godt initiativ i disse DR-nedskæringstider.

Link: Modstandsradioen Danmarks Løver (RSS til podcast).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.