– fordi tiden kræver et MODSPIL

09. Nov 2007

Happy Halloween: Virus-advarsel midt i en storm

 
Halloween malware site

Der har huseret en del fup-virus-advarsler i den senere tid, men her er en, der ikke er fup:

Hvis du får en email fra nogen, du ikke kender (eller måske endda fra nogen, du kender) med en emnelinje i stil med "Happy Halloween" eller "Watch him dance", og denne email indeholder noget i retning af:
Get the original dancing bones. 
http://88.165.8.xxy/
eller:
Look take 2 min out and play with this it will make you laugh.
http://217.68.166.yyz/
så klik ikke på linket, og hvis du alligevel klikker på det og kommer frem til et billede som det, der er gengivet herover, så klik ikke på billedet!

Der er tale om den meget farlige storm-virus, som jeg tidligere har skrevet om. Hvis du klikker på billedet og kører programmet, installeres en "trojansk hest", som gør din computer til del af et verdensomspændende "botnet", der bruges til hacking, cracking og flere virusangreb.

Hvis du kører Windows, altså - virusen virker ikke på Linux, så jeg er f.eks. selv 100% beskyttet mod den.

Hvis du kører Windows, har fået en sådan email og allerede har klikket på billedet og set hvad der nu er at se, har du virusen/trojaneren, og der er formentlig ikke andet at gøre end at tage backup og herefter formattere harddisken og geninstallere systemet - samtidig med at du overvejer, om du måske skulle overveje at installere Ubuntu næste gang.

Du kan læse mere om dette ret farlige virus-angreb her, her og her - en af grundene til, at jeg skriver dette indlæg er, at jeg selv har modtaget mindst ti af slagsen inden for de sidste 24 timer og dermed måske kender nogen, der er "ramt".

Kommentarer: