Go, boys, go!

Den amerikanske ambassadør i Danmark har inviteret en gruppe unge fra Gellerup på besøg i krigsskibet USS The Sullivans, som pt. ligger for anker i Århus Havn.
Det gik ikke helt stille af, læser vi i dagens JP-Århus:

Tonen var sober, men skarp, da børnene fra Klubberne i Gellerup satte store spørgsmålstegn ved krigen i Irak og den amerikanske holdning om at være hele verdens politi. I skudlinjen stod skibets kaptajn og presseofficer, mens den amerikanske hovedperson, ambassadør James P. Cain, var klog nok til at gøre sig usynlig efter at have delt kasketter ud til drengene.
(…)
“Ingen vinder en krig,” sagde børnenes pædagog, Khalid Ibrahim, og presseofficeren forsøgte at gyde olie på vandene.
“Jeg kan godt forstå, at I og jeres forældre er uenige i USAs udenrigspolitik. Men USA er meget mere end den udenrigspolitik, der føres af USA i øjeblikket,” sagde presseofficeren til børnene, der drak sodavand og sendte afvæbnende blikke til uniformerede amerikanere, hvis rang, vinkler og ordener falmede mere og mere.

Intet som en god flok Århus-drenge til at sætte dem på plads – kan især godt lide, at presseofficeren faktisk følte sig tvunget til helt at opgive at forsvare USAs (også ret uforsvarlige) krigspolitik i Mellem-Østen.
Go, home boys, go!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.