Højrefløjens uhæderlighed

I 2001 vandt Fogh et valg på et enkelt slogan når det gjaldt økonomien – man kan både give skattelettelser og små velfærdsforbedringer. Det lærte vi så med tiden, og især efter finanskrisen i 2008 at det kan man ikke.
Nu har højrefløjen så et nyt mantra – “Regningen er betalt”. Hermed menes en regning efter finanskrisen, som nu er betalt med massive nedskæringer på velfærden – og så kan vi igen starte med flere skattelettelser og mere velfærd.
Det er naturligvis løgn og latin igen. VKO(R) kører en strategi kendt fra USA og republikanerne – en såkaldt “brændende platform” strategi. Tricket er at skære skatterne og lade som om velfærden kan bevares/udvides. Når så underskuddet tordner sig op, så “betaler man regningen” ved at skære massivt i kernevelfærden og skyder skylden på internationale kriser.

En ærlig højrefløj ville sige det lige ud – vi vil skære i velfærden – til gengæld skal I betale mindre i skat. Men ikke ét parti tør sige dette. Selv Liberal Alliance hyler op om at man blot vil have velfærden tilbage til Poul Nyrup niveau – velvidende at inflationen og stigningen af mængden af ældre vil medføre en sand velfærdsmassakre.

Årsagen er naturligvis at højrefløjen kan ikke vinde et valg på at ville skære i velfærden – derfor må man lyve, bedrage og snyde danskerne så de mister deres velfærdsstat. Et massivt svindelnummer der bør fremhæves igen og igen.

link til flere skattelettelser – uden angivelse af hvor pengene skal findes

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.