Naturødelæggelser standset af aktivister

Østerild Klitplantage
Østerild Klitplantage, en del af det område, der skal ryddes.

Indtil videre – man kan frygte, at det er en stakket frist. Ikke desto mindre læser vi hos TV2:

Det lykkedes lørdag morgen 30-40 danske og udenlandske aktivister at stoppe træfældningen i Østerild Klitplantage, hvor man er ved at forberede oprettelsen af et stort testcenter for vindmøller.

Naturstyrelsens folk valgte at køre deres maskiner tilbage i garagen og forlade stedet, fordi aktivisterne kom for tæt på dem, oplyser Naturstyrelsen.

“Det er farlige maskiner, vi kører med i skoven, og vi vil ikke have, at der er nogen, der kommer til skade,” siger skovrider Ditte Svendsen.

Naturstyrelsen havde lagt an til at rydde i første omgang 12 hektar plantage til en vej og til oplagringspladser. Her skulle der også arkæologiske undersøgelser i gang.

Omkring 600 lokale beboere og sympatisører demonstrerede fredag imod, at myndighederne sætter arbejdet i gang, førend Østre Landsret og EU i løbet af juli og august tager stilling til klager, der går på at testcentret strider mod EU’s naturbeskyttelse.

Man kan kun håbe, det lykkes at standse projektet helt. Er der ikke nogle kornmarker, man kan ekspropriere i stedet for at ødelægge et af Danmarks få tilbageværende øde naturområder?

Foto © Rune Engelbreth Larsen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.