Hvorfor skal bankerne have milliarder gratis?

Så sker det igen. Spanien får nu 100 mia euro af danske, svenske, polske og tyske skatteydere. Pengene skal gå til deres banker der er gået helt ned pga. finanskrisen. De har alle satset store penge på at boligpriserne skulle stige og stige, og har nu tabt dem alle. Bankejerne og bankdirektørerne vil fortsat tjene milliarder, og fortsat kunne spekulere som de har lyst – mens resten af samfundet skal spinke og spare.
Den fornuftige løsning ville være at der med de 100 mia euro var et krav om et statsligt ejerskab på 49% af alle bankerne der har brug for assistance. En ejerdel man senere kan sælge og bruge pengene på velfærd og jobskabelse.
I øvrigt – kunne vi have gjort det samme i Danmark under finanskrisen da vi skulle understøtte bankerne – og have rigeligt med penge til velfærd og jobs i dag.

Det ser ud til vi insistere på at smadre velfærdsstaten for at have råd til bankdirektørernes løn og bankernes profit.

link til 100 mia ud i lokummet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.