Nørrebro: Lad os alle oppiske

Efter skudepisoderne på Nørrebro er alt nu tilbage ved normalen i hvert fald inden for dansk presse, hvor historien formidles med vanlig journalistisk “integritet”, som vhs fortæller:

hvis du ikke er rigtigt bange, så har du simpelthen ikke fulgt godt nok med i medierne.

I hvert hvis man skulle tro super-løgnhalsen, “journalist” på Politiken.dk, Søren Astrup. I dagens udgave af netavisen postulerer han, at den amerikanske og den engelske regering advarer sine borgere mod at besøge Nørrebro. Det viser sig at være det rene fup. Begivenhederne i den lille københavnske forstad er aldeles ikke væsentlige nok til at fremkalde nogen særlige reaktioner i udlandet. Men den evigt sensationshungrende “journalist” vil så gerne have, at de nyheder han fabrikerer virker helt usandsynligt vigtige – så vigtige at de nærmest bliver til amerikansk regeringspolitik. Og med lidt finurlige klipperi, hvor halvdelen af en sætning fjernes, har propagandisten Søren Astrup tryllet denne sensationelle advarsel frem fra det engelske udenrigsministerium: “Hvis det er nødvendigt at bevæge ind i området, bør det ske med særlig agtpågivenhed.

Det er en advarsel, Søren Astrup selv har fundet på, men til hans ære har han dog i det mindste linket til den oprindelige kilde, så enhver der kan engelsk kan se hans bedrageri. For det første står der intet om, at man kun bør bevæge sig ind på Nørrebro, “hvis det er nødvendigt”…

Med andre ord: Lad os ikke nøjes med begivenhedernes gang, lad os endelig oppiske stemningen så meget vi nu kan, og vi vi ikke kan oppiske den nok med simple fakta, så lad os lyve om det også. Det kan man da kalde “kreativ vinkling”.

Link: Politikens Søren Astrup savner spænding

One thought on “Nørrebro: Lad os alle oppiske”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.