Tag et ansvar

Tag et ansvar er en ny kampagne fra Muslimer i Dialog, der opfordrer unge mennesker til at tage et ansvar for sig selv og hinanden.

Gruppen opfordrer bl.a. til en aktionsdag, hvor man viser, at man tager sin religions påbud om renhed alvorligt:

Vores religion opfordrer til renhed – alligevel er vi alle på et eller andet tidspunkt stødt på smadrede glasflasker, malplacerede fyldte affaldsposer og fladtrådte pizzabakker, der ligger og flyder på cykelstien eller er blevet smidt ved siden af affaldscontaineren i gården. Vores miljø er et spejl af vores egen tilstand; tolererer vi skrald og snavs i vores nærmiljø, kan vi heller ikke forvente at holde sjælen ren.

For at sætte fokus på miljø og renhed afholder Muslimer i Dialog en landsdækkende temadag lørdag den 28. marts 2009 for et renere Danmark. Dette er DIN chance for at tage et ansvar for DIT miljø – når nu andre ikke gider gøre det!

Man forsøger at nå ud til de unge bl.a. ved hjælp af en række “ambassadører”, der forhåbentlig kan få nogen til at kigge:

Ali Sufi
Rapper og sanger. Ali er i gang med sit debutalbum ”Eksil Mentalitet”. Med sit nyeste Hit ”Okay Okay” feat Ellie er Ali Sufi en af de mest hørte nye danske rappere. Ali Sufi er også kendt fra gruppen Rap moves hvor han optræder med Afshin og Zehera.
Ali har rødder i Iran og det er gennem hans oplevelser med krig, flugten fra området og en hård opvækst, at han finder inspiration til sin musik, som han selv definerer som ”3. grads optik”.
Ali Sufi har i forbindelse med projektet lavet en sang til dig og dine venner, som han for første gang optræder med til festen for projektet. Gå IKKE glip af dette.
Ali samler skrald med DIG og optræder derefter i Nørrebrohallen i København kl. 19.00 på aktionsdagen. Kom og mød ham.
Lyt til hans musik eller bliv venner med ham på www.myspace.com/alisufi

Isam Bachiri
Bedre kendt som Isam B. Dansk-marokkansk sanger fra gruppen Outlandish, der har taget Danmark med storm med hits som ”Aicha”  ”Guantanomo”  ”Closer than veins”  ”De binder os på mund og hånd” & ”try not to cry” feat. Sami Yusuf.
Isam B gik i 2007 solo om at lave albummet ”Institution” hvor han har hittet med numre som ”I Danmark er jeg født” og ”Hver sin vej”
Isam har i den seneste tid arbejdet på et nyt album med Outlandish og medvirker desuden i teaterstykket Carmen på Nørrebro-teatret.
Isam går på gaden og samler skrald med dig og dine venner på Nørrebro i København på aktionsdagen.
Find ham på www.myspace.com/isambdk hvor du kan høre hans musik eller blive venner med ham.

Mohamed Bellajrou
Den dansk-marokkanske raï-musiker der bedre er kendt under kunstnernavnet Dany Raï, er den eneste raï-musiker på den danske musikscene. Han har for tiden taget de arabiske hitlister med storm, hvor han ligger på Top 5 over mest sete og hørte arabiske sangere, med numrene ”Dunya”, ”oumri oumri” og ”Noor”.
Han har tidligere optrådt med forskellige andre musikere, blandt andre Outlandish og har featured på deres album ”Closer Than Veins”. Han har derudover også featured på numre af Isam B, Lars Lilholt og Poul Krebs.
Dany Raï er vært på aktionsdagen i Århus sammen med Stine T og vil optræde med blandt andet sit nyeste danske nummer, ”Hånd i Hånd”.
Hør hans musik eller bliv venner med ham på www.myspace.com/danyrai eller download hans sange fra www.danyrai.com.

Dany Raïs opfordring til projektet:
“Det er vigtigt at I som en vigtig del af Danmarks fremtid tænker på hvordan I kan bidrage med at gøre noget godt for jer selv og andre, som gavner jeres lokalsamfund og dermed resten af samfundet. Jeg vil opfordre jer til at tage ansvar og blive aktive borgere for jeres fremtids skyld og for de næste generationers fremtids skyld”

Jeg må vel indrømme, at jeg umiddelbart mistænker, at et projekt som dette risikerer at appellere til dem, der allerede tager et ansvar, hvorimod den egentlige målgruppe ikke rammes. Og dog. Mange af dem, der har meldt sig som “ambassadører”, er faktisk folk, der har (og har gjort sig fortjent til) betydelig respekt. Så måske det faktisk kan nytte noget.

Herfra ønsker jeg i hvert fald projektet held og lykke og massr af opbakning.

One thought on “Tag et ansvar”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.