1 million kroner for et job..

Så er konklusionen af regerings kasinoøkonomiske overvejelser ved at være der. Ca. 16 mia. kroner er blevet pumpet ud af samfundet – hvilket skulle give 16.000 jobs på den korte bane (vel i ca. 1 år indtil pengene er brugt). Regeringen har altså brug 1 mio. kroner per job – hvilket vel betyder at ca. 65% af de udbetalte penge er gået op i ingenting.

Pengene fosser mildest talt ud af statskassen for tiden – regeringen har således formøblet næsten 120 mia kroner på et halvt år – kastet ud til skattelettelser til de rigeste og bankpakker. Altsammen til gavn for de rigeste. Samtidig er der nu 61.000 flere arbejdsløse, end for et halvt år siden.

Konklusionen må være at regeringen er dumpet på alle områder. Det startede med afreguleringen af finansområdet som VKO stod bag for 3-4 år siden – der betyder at Danmark lider ekstra under finanskrisen- og er endt med et forsøg på at redde økonomien ved at pumpe penge ud til de rigeste. Uden nogen mærkbar effekt – blot et dundrende hul i statskassen.

Lars Løkke burde blive rullet i tjære og fjer og blive rullet ud af folketinget. Sjældent har en regering smadret en god økonomi så eftertrykkeligt.

link til fiasko SP

link til gysertal

2 thoughts on “1 million kroner for et job..”

  1. Æh, nej. Skattelettelserne bliver først implementeret i 2010. Bankpakke I var meget billig for staten og kostede næppe mere end 5 milliarder. Bankerne tog sig af resten, mest i form af garantier. Lånene til Bankpakke II er ikke nedskrevet (endnu -- så vidt jeg ved), så det er ikke tab. Så selv om jeg holder af at hakke på regeringen for sin dårlige embedsførelse, så er nedgangen faktisk ikke deres skyld. Tænk også på faldende oliepriser.

    Hvad angår SP: Det er økonomisk stimulering efter Maynard Keynes -- og en god ide under hårde recessioner, for at undgå selvforstærkende, nedadgående økonomiske spiraler. SP-pengene er nu engang folks egne, og man kan ikke bare konfiskere dem, hvis man skal overholde loven. Så hellere frigive dem. En god ide, og gratis -- ja, gratis -- for staten.

  2. Med hensyn til størrelsesordenen af investering/jobskabelse-tingen:

    1 million kroner pr. år er da et meget godt bud på, hvad det koster at have sådan en som mig eller dig selv ansat?

    ½ million +/- til løn + feriepenge, pensionsindbetalinger, kontorplads, PC, materialer og rejser. Selv hvis vi taler lavtløn har jeg svært ved at se, hvordan man kan få meget mere end 2 eller 3 jobs for en million kroner pr. år.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.