Jøder kræver medfølelse med irakiske asylsøgere

Medlemmer af den jødiske menighed Shir Hatzafon kræver større medfølelse og mere medmenneskeligheden i Danmarks – din og min – jernhårde behandling af afviste asylsøgere, skriver tre af dem i et debatindlæg i dagens Politiken:

Vi jøder i Danmark er næsten alle børn eller børnebørn af asylansøgere og flygtninge, og mange af os har selv oplevet at skulle flygte fra diskrimination, krig, forfølgelse eller etnisk udrensning.

Vi og vore forældre var heldige og fik en positiv modtagelse. Andre var ikke så heldige som vi, men blev afvist ved grænsen og sendt tilbage til forfølgelse og død.

Vi er dybt taknemmelige over for de mennesker, der reddede os og vore forfædre. Der er for os at se intet i gældende dansk lov, der i dag hindrer at tildele humanitært ophold, hvor det er ret og rimeligt.

Derfor forstår vi heller ikke Danmarks hårdhjertede og hårdhændede behandling af asylansøgere – syge, børn og gamle – på flugt fra forfølgelse i krigszoner.

Vi er alle indvandrere og børn af indvandrere, som jeg for nylig citerede. Is this what we were born to feel, and do, and be?

Link: Jøder kræver medfølelse med asylsøgere

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.