Falsk lovlydighed

Når man nu ikke selv kan svinge sig selv op til at skrive indlæg til bloggen, er det jo herligt at andre kan spidse pennen. Læs blot “vhs” om burkalovforslaget mm.:

At Henrik Sass Larsen, Henriette Kjær, Connie Hedegaard, Naser Khader m.fl. går ind for totalitære lovforslag, der strider mod menneskerettighederne, grundloven og det politisk-teoretiske grundlag for statens rolle og demokratiets principper, men så pludselig opdager at der faktisk er love imod den slags – bl.a. i den Grundlov, de har skrevet under på, skriger til himlen om hvor ideologi-forladt dansk politik er. Hvis konservatismen, socialdemokratismen, liberalismen osv er ideologier, der bygger på visse grundlæggende demokratiske principper, og disse politikere bekendte sig til disse ideologier og var aktive i politik, fordi de havde ideologiske overbevisninger, så ville de jo slet ikke behøve at konsultere juridiske tekster og administrative kommissioner for at finde ud af, om de går ind for disse lovforslag eller ej. Demokrati, frihed, retfærdighed og den slags er ikke en del af politikernes overbevisning og ideologi, men blot nogle juridiske paragraffer, som politikerne vil overholde, når nu de tilfældigvis eksisterer.

link til vhs

2 thoughts on “Falsk lovlydighed”

  1. Enig!

    Socialdemokratiet må vel have et problem med, at Sass Larsen spontant giver udtryk for begejstring for forslaget om at forbyde burkaen. Det er vel netop folks spontane holdning, der viser deres sande tankegang?

    Hvis man selv har værdier, der er nogenlunde svarende til “ånden” i vores forfatning, så kommer man selv i tanke om, at det pågældende forslag er dybt betænkeligt -- og undersøger derefter evt. om det er grundlovsstridigt.

  2. Ha! Hvor er det beskæmmende at politikerne skal have jurister til at forklare dem hvad som er totalitært -- det er da godt at det ikke er de siddende politikere som har udformet Danmarks grundlov!

    Sass Larsens inkompetence har ingen huller! Jeg er efterhånden alvorligt bange for at det at tilskrive Sass Larsen en “sand tankegang” er at overvurdere manden. Det eneste han gør i disse dage er at handle på en rygrads-impuls af frygt for at miste stemmer til DF!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.