Henrik Dam Svinepest

Top-socialdemokraten Henrik Dam Kristensen siger i Politiken om sagen om kvinden Hicaz Belek og hendes tre børn, der  efter at være brudt ud af mange års mareridt, voldtægt og mishandling i et dårlig ægteskab står til udvisning til Tyrkiet, hvor hun ikke har nogen mulighed for at forsørge sig selv og risikerer at blive myrdet:

“Fra et juridisk perspektiv skal hun udvises. Det er selvfølgelig en tragisk historie, men sådan fungerer loven altså. Jeg formoder at Udlændingeservice har gjort deres arbejde. Jeg er selvfølgelig ked af, at hun har oplevet de ting, som hun har …”

Henrik Dam Kristen mener ikke, at der er behov for en lovændring, der skal hjælpe voldsramte kvinder, der venter på opholdstilladelse.

Ifølge ham virker loven som den skal.

Henrik Dam Kristensen, jeg håber, du dør af svinepest. Snart, og under store smerter. Hvordan kan noget menneske dog med sine fulde fem tilsyneladende i behold stille sig bag en praksis, der reelt giver voldsramte kvinder ordre til at blive hos deres voldelige mænd eller rejse hjem til ingenting?

Der er mange, der har en mening om dette spørgsmål, jeg vil nøjes med at slå fast, at jeg ikke har nogen som helst sympati for hykleren Naser Khader, og ellers observere, at Mr. Manky som så ofte før har ordet i sin magt:

I don’t really see the point in maintain a civil tone in this matter. If you think the law works, then you clearly never really cared about the people you claim to care about. You know, those poor oppressed muslim women who desperately needed your help in removing their clothes?

Denmark cares about two things. One, keeping as many of these dirty foreigners out. And second, making damned sure that the ones who do get in have their dirty foreign identities sandpapered off. But let’s stop the farce and pretending already, because it’s laughable when you say one thing while clearly meaning something completely different.

This was a chance for Denmark to put money where mouth is – to stop with the grandstanding and posturing, and help someone who clearly deserves and earned a break. She lived here for ten years for the love of god. The guy who brought her here was the one who abused her. For me this is the most clear-cut case possible – she should stay. Yet once more, all this does is allow the facade to fall for a second so we can see how heartless our hosts really are.

Right now, sitting here with clenched teeth, smashing into my keyboard, I know Denmark deserves all the distrust that gets heaped on it. You’ll never do enough to be one of them, and if you fall, if you have problems, you’re on your own. Oh sure, Denmark likes to brag about the foreign aid and make big shows of Ethiopia this and Haiti that. Sure, have some money, just stay far, far away.

Fuck you Denmark. I don’t see why I should respect a society that is so inhuman that it cannot come to the aid of a human on its own soil who is clearly in plight. Hicaz Belek’s case doesn’t puncture a hole in your precious Chicken Little immigration law. And do note, this is not just a few whackjobs in Dansk Folkeparti making outrageous statements : an entire political system, every major political party in the country, is on-board for this.

And on a personal note, fuck you Henrik Dam Kristensen. From the bottom of my heart, with every bone and every cell in my body, I hope you get beaten and raped for ten years straight. Then, when you finally summon up the courage to leave, please get in touch so I can laugh in your face.

Manky er altså ikke lige så flink som mig, der vil nøjes med at håbe, Dam Kristensen dør af svinepest. Men sådan er der så meget.

Kunne vi snart få den gamle regel om permanent opholdstilladelse til alle efter to års lovligt ophold tilbage? Den var 100% rimelig og er hårdt tiltrængt i dag.

11 thoughts on “Henrik Dam Svinepest”

 1. But yeah, the social democrats suck. I don’t hope they die a horrible death but I do hope they like..uh…wake up in the middle of the night and end up stubbing their toe really really painfully on the way to the bathroom.

  Or if they accidentally trip and fall on some gravel that gets ingrained into their knee and is really painful for a couple of days.

  Or they get paper cuts and herpes.

  Or they..or they…oh shoot, you got me at it now.

  Yeah, okay, let them die of swine flu. Swine flu too good for them if you ask me.

 2. P.s: Agger, that old law on permanent residence, when did that exist and can you educate me as to how the laws on permanent residence have changed over the past decade?

  (serious question) can you email the answers to me?

 3. Pernille Rosenkrantz-Theil nævner på Facebook, at hun mener, at Henrik Dam Kristensen må være blevet fejlciteret af journalisten.

 4. Babs,

  well, expressing the hope that he dies a horrible death is not illegal as far as I know -- I am not threatening nor slandering him, just expressing the hope that he might experience something that’s actually less horrible than being packed off to nothing with your three kids after escaping ten years of mistreatment.

  As for the serious bits I’ll have to look into it a bit to give you the dates, will get back. I do know that was how it was in the early 90’s though, and it was probably tightened the first time in the late 90’s.

  In the early 90’s you could also become a Danish citizen after 5 (well, wait, 7 actually) years of residence. But nobody really cared to become one, because with a permanent residence you couldn’t be deported unless you killed someone or something. Those were the days …:

  http://www.youtube.com/watch?v=NONnUBKcNZI

  but I’ll see if I can find some more exact facts/dates and mail them to you.

  @wolf:

  Ja, det er jeg sikker på, at han er kommet i tanker om, at han er. Men med mindre Politikens journalist er fuld af løgn og Dam Kristensen kan bevise det med en optagelse e.l., er jeg bange for, at bordet fanger i dette tilfælde.

 5. Den kan godt være loven virker,men i dette tilfæde er det netop ministeren som skal træde i karakter og give humanitær opholdstilladelse

 6. Her er der et interessant link, der behandler netop dette problem i lyset af stramningen af opholdskravet tilbage i 2002: http://www.indvandrenet.dk/Undersider/Pressemeddelelser/pressemeddelelser.htm

  “Naturligvis er det ikke i orden, at der er nogen i Danmark, som må bo under jorden, fordi de af den ene eller anden grund ikke kan opnå hverken asyl eller midlertidig opholdstilladelse.

  Men netop når der er tale om kvinder under jorden, er der grund til at anlægge et særdeles nuanceret syn på situationen. Der er for eksempel en række sager, hvor kvinder har mistet deres midlertidige opholdstilladelse fordi de er blevet banket ud af ægteskabet. Den stedfundne vold har været grov nok til at udløse skilsmisse -- men selv om en dommer altså har vurderet graden af vold som grov, så underkendes retterne i tre ud af fire sager i Udlændingestyrelsen og af Integrationsminister Bertel Harder. De anser ikke den stedfundne vold som så grov, at der skal tages særlige hensyn til kvinden efter udlændingelovens §19, stk. 6.

  Så mister kvinden sin midlertidige opholdstilladelse, hun havde fået efter reglerne om familiesammenføring, og nu står hun så til at blive banket ud af Danmark, lige som hun før formodentligt blev tæsket ud af sit hjem. Der er også en del andre andre sociale omstændigheder, der udløser den “illegale” situation for udenlandske kvinder, nemlig arrangered -- og tvangsægteskaber. Idag må vi konstatere, at i Danmark lader op mod 15.000 ægtepar sig skille hvert år, andelen af udlændinge´, der bliver skilt er procentvis betydelig større end hos “danskerne”. Med regeringens nye lov om 7 år for fast opholdstilladelse vil der således blive skabt en hærskare af “illegale” udenlandske kvinder i Danmark med katastrofale konsekvenser til følge.

  Hvis kvinden skal rejse til hjemlandet -- og evt. forlade sine børn -- bliver hun betragtet som en uværdig, brugt kvinde, en falden kvinde.

  Er der noget at sige til, at en sådan udenlansk kvinde vil gøre alt for at være i nærheden af sine børn ? ”

  og så videre. Det er ikke ligefrem noget nyt problem. 😐

 7. I really hope this woman doesn´t get deported….Thinking about it after reading a lot of stuff on papers….It ocurred to me that they are actually throwing out 3 DANISH CITIZENS of under age too….Even if she wasnt abused but things didn´t work out in the marriage…after all this time and given 3 new citizen to this impotent population…she should get a medal of honor and a passport since she already done a service to Denmark.
  But again…the humanitarian aspect of it all, with 3 danish kids makes me wonder where Denmark is going with all this Nazí-like speeches and parties. Oh yea, don´t forget about saying things as they are: DF and VK are the same shit!!! If you can not separate them it is because they are like the good and the mean policeofficer: Basically the same racist shit with two faces! And the so called Socialdemocrats…yea where are they? Maybe they are so close to VK and DF that one can´t differentiate them either? Beware Danes! Some really nasty people is hiding under the political costume. They are the most “undanish” people, making policies imported from Bush homeland and making Denmark a shameful country even to recide in. The Ironi in all this is that it may be the foreigners who will fight for the Danish values and the DAnes taken by the nose by these kind of Nazy ideologist don´t see that what it is really danish is your humanity and values that are to be taken care of.

 8. I don’t believe my own eyes reading this -- and yet I know it’s true!
  Shame on Denmark!!!

  Once again!
  🙁

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: