DF vil forbyde ytringer

Det er da toppen af dobbeltmoral at Dansk Folkeparti nu vil forbyde børn at snakke andre sprog end danske i skolegårde – vel at mærke for at “forhindre mobning”.

Tænk hvis partiet hørte om nogle der ville forbyde satiriske tegninger for at forhindre mobning af religiøse mindretal.

Cut-and-replace

“»Det er vigtigt for at forhindre mobning af religiøse mindretal. Vi har set eksempler på aviser, hvor tegnere har brugt satiriske tegninger til at mobbe og tale bag om ryggen på religiøse mindretal. Vi vil gerne være med til at sikre, at man ikke tegner satiriske tegninger i aviser. I den danske aviser tegner man ordentligt«, siger Dansk Folkepartis uddannelsesordfører, Marlene Harpsøe.

Hvornår mon vi får nogle journalister, der tør spørge ind til Danske Folkepartis holdning til ytringsfrihed når de kommer med sådanne forslag?

link til indædt kamp mod børns ytringsfrihed

3 thoughts on “DF vil forbyde ytringer”

  1. “Partiet er klar med et lovforslag, der helt skal forbyde samtale i timerne og i frikvartererne i folkeskolen på andre sprog end dansk.”

    I timerne! Farvel fremmedsprogsundervisning. Farvel eksportindtægter.

  2. Listen over måder dette forslag er så dumt på, at det kun kan støttes og fremstilles af folk, der har snot i hjernen, er meget lang.

    Du har 2 pointer:
    1) DFs forslag er åbenlyst et forbud mod ytringer.
    2) DFs forslag går på, at mobning af etniske grupper skulle være forkert -- noget de ellers selv har hævdet netop var en del af de allermest nødvendige danske “værdier”, som folk skal lære at indfinde sig med.

    Andre (bl.a. Amila) har tilføjet det åbenlyse problem, at
    3) Det vil være umuligt at opfylde folkeskolens krav om at børn skal lære fremmedsprog, når det bliver forbudt at tale andet end dansk i både timerne og frikvartererne.

    Jeg vil derudover tilføje, at
    4) Det virker noget problematisk, for at sige det mildt, hvis de børn, der går i Den Danske Folkeskole i de to danske regioner, Færøerne og Grønland, ikke har ret til at tale sine regionale modersmål. Ganske vidst lærer de lidt dansk i skolen, men de kan vel ikke forventes at lære det eller nogen af de andre færdigheder de forventes at lære, hvis de slet ikke må tale et sprog de forstår inden de har lært dette koloniale hersker- og fremmedsprog. Jeg er ret sikker på at det er i strid med adskillige konventioner at forbyde børn i en koloni at tale sine egne sprog.

  3. At DF ignorerer grundloven og basale menneskerettigheder er hverken nyt eller særligt overraskende.

    Da jeg læste artiklen i fredags hæftede jeg mig især ved Bertel Haarder’s reaktion. Han afviser forslaget, ikke fordi det strider mod grundloven eller enhver form for rimelighed og redelighed, men fordi beslutningen om eventuelt at forbyde visse sprog skal overlades til de magtfulde skoleledere (det må være det som han mener med “ledelsesansvaret”).

    Hvor er de politikere som udtaler at selvfølgelig må borgerne kommunikere på de sprog som de selv ønsker?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.