Imod nationalisternes misbrug af Gay Pride

Enhedslisten har som parti valgt at deltage i denne weekends Gay Pride i København.

Det er partiets queer-udvalg til dels imod. Læs her hvorfor:

Parallelt med øgede rettigheder i forhold til ægteskab, adoption, insemination, diskrimination på arbejdsmarkedet osv. bliver LGBT-sagen i stigende grad udnyttet i racistiske og nationalistiske dagsordener.

LGBT’ere har de sidste 50 år tilkæmpet sig små stykker af den danske normalitetskage – hvilket uden tvivl gør dagligdagen en del mindre bitter for mange.

Til gengæld bruges LGBT-sagen i stigende grad som skyts i divers imperiale og racistiske projekter. »Befrielse« af kvinder og seksuelle minoriteter legitimerer vestlige angrebskrige i f.eks. Afghanistan, ligesom krav om »homotolerance« og »ligestilling« bruges som argumenter for at underkaste migranter ekstra mistænkeliggørende teknologier, når de ønsker at søge opholdstilladelse i Danmark.

Samtidig er der stort set ingen europæiske lande, der accepterer forfølgelse på baggrund af seksualitet som et argument for asyl – så meget for Vesten som homoparadis!

Accept af LGBT-personer bliver oftere og oftere markedsført som »særlig dansk«, ligesom homofobi og hate crimes ses som fænomener, der stort set ikke eksisterer i den danske hyggestat. Trans- og homofobi fremstilles som noget, der kommer fra »fremmede kulturer« – men det er altså denne danske »hyggestat«, der patologiserer personer, der ikke ønsker at indrette sig efter et rigidt to-kønssystem og som kræver årelange psykolog-forløb og sterilisering, hvis man juridisk ønsker at skifte køn.

JPEG - 15.5 kb

Vi vil ikke reagere med mild ligegyldighed over at blive brugt som skyts i en nationalistisk dagsorden. Vi vil ikke spille taktisk med på islamofobi og fremmedhad for at vinde LGBT-kampe. Når ikke-statsborgere skal tvangsdeporteres fra dansk territorium, vil vi stå forrest i rækken af blokader. Når Israel fremstilles som den homovenlige modvægt til de slemme islamiske fundamentalister, vil vi stille os solidariske med de palæstinensiske og libanesiske LGBT-organisationer, der får frataget vestlig ngo-funding, fordi de tillader sig at kritisere apartheid-tilstande og staten Israels militære overfald i Gaza og Libanon.

Alt dette vil vi gøre, fordi LGBT-rettigheder som del af en nationalistisk og imperial dagsorden er som at pisse i bukserne for at holde varmen.

Læs selv resten på Modkraft.dk.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.