– fordi tiden kræver et MODSPIL

02. Nov 2006

Bollywood-musik i Kbh: desiLIVE! - 'The Invasion'

 
desiLIVE!
Når nu vi gang på gang har anbefalet musikken i de indiske film, vi har omtalt, kunne dette her måske interessere vore læsere:
Den 4. november skydes projektet desiLIVE! i gang, med en koncert med Bollywood-R’n’B stjernen Raghav. For de fleste danskere et ukendt navn, et ukendt navn, der har solgt 1,5 million eksemplarer af sin debutplade.

DesiLIVE! er en koncertrække på 4 koncerter, der afvikles i efteråret 2006 og foråret 2007. Nogle af de største navne på desiscenen vil besøge Danmark og give koncert på Forbrændingen i Albertslund.

Den første koncert er med Canadiske-Engelske desistjerne Raghav. Hans lækre mix af vestlig R’n’B og indisk Bollywood gjorde ham med et trylleslag til et af de største navne i Indien, hvor der kommer 35.000 tilskuer til hans koncerter. Han har arbejdet sammen med producere som Sly & Robbie og vundet et hav af priser f.eks. bedste nye navn og bedste single til UK Asian Music Awards sidste år. At få så stor en stjerne til Albertslund er med til at sætte byens spillested på landkortet.

"På Forbrændingen er vi utrolig stolte af at kunne præsentere verdensnavne. Det er jo ikke hver dag at en klubscene i en forstad til København kan præsentere navne, der globalt set er på størrelse med Robbie Williams," siger Forbrændingen.

Koncerten med Raghav er en del af et projekt, der skal udbrede de forholdvis ukendte desigenrer i Danmark. Den asiatiske scene er mere up to date end de fleste tror. Den består ef en stort antal genrer, der blander alt fra gamle folkesange, Bollywood, Bhangra, religiøs musik og Ghazals til hardcore drum’n’bass, ragga, hip hop, R’n’B og Electronica. Det er i dag en smeltedigel, der i bedste asiatiske stil, skaber nysgerrige kombinationer af østlige og vestlige stilarter.

"Desiscenen er ikke særlig udviklet i Danmark. I England finder man ofte desiartister på top 10 og BBC bringer masser af desikulturstof. Man ser også langt flere tværkulturelle musikalske samarbejder. Det er denne udvikling vi gerne vil skubbe til i Danmark med projektet desiLIVE!"

Koncerten med Raghav løber af stablen den 4. november kl. 19. Danske Innovataz (en ny desi RnB gruppe fra Jylland) varmer op.

Som support dj’s kommer DJ Soniya og DJ Mik. Billetter koster 200 kr. og er til salg i forskellige københavnske butikker og på BILLETnet. Koncertrækken er støttet af kunststyrelsen.
Tak til desinet.dk for tippet!

Kommentarer: