– fordi tiden kræver et MODSPIL

28. Mar 2010

Hack Århus og Ubuntu Community Day - møde den 6. april

 
Ubuntu Community Day, Karmic Hack Århus!


Hack Århus! er et nyt hackerspace, hvor folk hver tirsdag mødes i nogle af Århus Universitets lokaler i Finlandsgade og hacker på deres projekter, som hackerånden tro kan involvere alle mulige former for nørdet og kreativ teknologi.

Ubuntu Community Day (UCD), som jeg tidligere har skrevet om og indkaldt til, er et indtil videre månedligt arrangement, hvor vi mødes og arbejder på Ubuntu eller andre fri software-projekter.

Disse to projekter har meget tilfælles, helt grundlæggende handler det om at mødes for at have det sjovt og bruge teknologien til at lave kreative ting, hvad enten man nu vælger at bygge en 3D-printer, hacke en Arduino eller i den mindre tekniske ende blot hjælpe med at rapportere fejl til Ubuntu eller skabe et arrangement for folk med interesse i open source-programmer.

Noget helt oplagt ville være, om Hack Århus og UCD kunne få til huse i de samme lokaler, hvor vi kunne have opstillet computere og forskellige materiale, og hvor vi kunne have en betydelig synergieffekt ved at have et fælles lokale, hvor mange mennesker kom forbi for at lave noget sjovt.

En fælles forening kan dække bredt og ikke kun beskæftige sig med Linux, hardware, eller andet specifikt, men være bred nok til at kunne hjælpe alle Open Source-agtige aktiviteter i Østjylland. Dette gælder også for eksempelvis det spirende Drupal community, Android community og andre. Med én fælles forening behøver de forskellige communities ikke bruge kræfterne på organisatorisk arbejde i samme grad, og med fælles lokaler kunne vi få et fælles udgangspunkt og en god synergieffekt.

Som allerede forklaret på UCDs hjemmeside indkalder vi derfor alle i Århus-området med interesse for Fri/Open Source software, åben teknologi og fri kultur til møde om dette spørgsmål i Hack Århus' lokaler i Finlandsgade.

Mødet er tirsdag den 6. april 2010 kl. 19.00 i Springlab, Finlandsgade 24A, Århus N.

Så mød op, hvis du er interesseret i mulighederne for at sætte gang i kreative aktiviteter omkring fri og åben teknologi i Århus-området!

Kommentarer: