– fordi tiden kræver et MODSPIL

08. May 2007

Linux i maj - Xubuntu 7.04

 
Xubuntu 7.04 shiny background
Vi håber på snart at kunne bringe en mere fyldig omtale af Ubuntu 7.04 (der udkom d. 19. april), men i mellemtiden her nogle screenshots fra den seneste version af Ubuntus "fattige fætter" Xubuntu.

Xubuntu er baseret på vinduessystemet XFCE, som kun kræver meget få systemressourcer. Herudover kan man naturligvis med en Internetforbindelse installere alt, hvad hjertet kan begære af gratis softwarepakker via Ubuntus "repositories" eller software-lagre - eller man kan begrænse sig til det mest nødvendige i form af musikafspiller, DVD-afspiller, Firefox og OpenOffice.

Mht. brugervenlighed, systemkrav osv. kan det opfattes som en sikker udgave af Windows 98, som det ikke længere er tilrådeligt at bruge på en PC med adgang til Internettet, eftersom der ikke længere kommer sikkerhedsopdateringer til det (og der er mange og store sikkerhedshuller).

Herunder ses f.eks. et skærmbillede med en BitTorrent-klient og en menu, der viser udvalget af præ-installerede spil - bl.a. en udmærket version af skak.

Xubuntu og/eller Ubuntu kan downloades her. Xubuntu 7.04 shiny background Bittornado Games

Kommentarer: