– fordi tiden kræver et MODSPIL

20. Apr 2010

Ubuntu 10.0.4 Beta 2

 
Ubuntu 10.04 beta 2
Ubuntu 10.04 beta 2

Som Martin Pihl har beskrevet andetsteds, er der en del interessante forandringer i den nye version af Ubuntu, som udkommer den 29. april.

Jeg arbejder i disse dage for Martin Pihls Ubuntu-firma O-Biz og roder i den forbindelse med afprøvning og tilpasning af systemets Beta 2, og det umiddelbare indtryk er først og fremmest, at det er hurtigt.

En fuld installation på harddisken af en ny MSI wind-netbook tog 10 minutter (!). Computeren starter fra helt slukket til helt klar til brug på 45 sekunder. Ellers er det først og fremmest brugerfladen, der er lavet om - de brune og gule farver er erstattet af lilla, og farverne er i det hele taget lidt anderledes.

Herover to screenshots – det nederste er standard-udgaven, som den ser ud lige efter en frisk installation, det øverste er med et af de indbyggede skærmbilleder.

Ellers er det i alt væsentligt samme system som hidtil, stabilt og gratis og med adgang til tusindvis af fri og gratis programmer. Det kan ikke anbefales at installere en beta, hvis man ikke kan leve med at få prolemer undervejs, men hvis du ikke har prøvet Ubuntu endnu, er det måske efter den 29. april, det kan betale sig at gå i gang. Umiddelbart ser dette ud til at blive den bedste udgave af Ubuntu, jeg endnu har set.

Hvis du har prøvet Ubuntu før, men har opgivet det til fordel for Windows, fordi du ikke kunne få f.eks. din printer til at virke, er det også nu, det er værd at prøve igen - systemet er udbygget meget det sidste års tid, og især rent hardwaremæssigt er der meget, der er ved at faldet på plads. Hvis du overvejer at skifte, har tiden med andre ord aldrig været bedre end nu.

Kommentarer: