– fordi tiden kræver et MODSPIL

30. Aug 2007

Windows Vista sucks

 

Som nybagt ejer af en computer med Vista præinstalleret er jeg ikke imponeret - rent brugeroplevelsesmæssigt er det svært at se fremskridtet fra Windows XP.

I hvert fald så langt jeg er kommet ...

Den "øgede sikkerhed" lader til at bestå i, at computeren sender endnu flere oplysninger hjem til Microsoft, og henter og installerer endnu flere ting bag brugerens ryg end tidligere - hvilket man dog kan slå fra, hvis man ved hvordan man gør (det er ikke helt simpelt).

Internet Explorer tilbød således at aktivere et "phishing-filter", der fungerer ved at sende adressen på alle de hjemmesider, du besøger, til Microsoft (nej tak).

Til gengæld spørger systemet om lov bare man beder den om at defragmentere disken eller åbne kontrolpanelet...

Flere almindelige funktioner i Windows XP er pr. default slået fra, og da jeg var inde at slå dem til igen (billedet), tog det ganske uforklarligt mindst fem minutter at slå dem til igen.

Brugerinterfacet er i almindelighed grimt, overlæsset og tungt at danse med - i hvert fald hvis man som jeg er bedre vant.

Jeg er med andre ord ikke overbevist - glæder mig blot, til jeg har fået Ubuntu op at køre og checket, at den kan hamle op med den indbyggede 160GB SATA-disk, så dette her præinstallerede skrammel kan køres til den virtuelle losseplads, det fortjener...

Kommentarer: