– fordi tiden kræver et MODSPIL

14. Mar 2008

WoW på vej?

 
World of Warcraft Installation

Så krøb jeg til korset, kunne man sige - jeg har fået en kupon med 10 dages gratis prøvetid på World of Warcraft af min ældste søn, og så må jeg da prøve at se, hvad det er for noget. Så lige nu snurrer installationsprogrammet.

Herudover kan jeg så få efterprøvet, hvor langt Linux-baserede systemer egentlig er kommet, når det drejer sig om at spille Windows-spil - for ligefrem installere Windows på en udmærket Ubuntu-maskine blot for et spille selv nok så godt et spil forekommer mig at være blot en anelse – skal vi sige, overdrevet.

Installationsprogrammet kører i Wine, og skulle der blive problemer undervejs, har jeg tænkt mig at følge denne vejledning. Indtil videre kører det bare, som det skal, og installationen er ved at tygge sig igennem CD nr. 3 ud af 5.

Hvad der virkelig skiller klinten fra hveden, hvad muligheden for at spille netop World of Warcraft angår, er naturligvis grafikkortet. Dette skal være kraftigt nok, og der skal være ordentlige Linux-drivere til det, hvilket vistnok bl.a. er tilfældet for mit eget Nvidia-kort. Så indtil videre lader der til at være grundlag for forsigtig optimisme ...

I sidste ende er det nok mere sandsynligt, at det ender med, at jeg ikke kan finde ud af spillet, end at Ubuntu ikke kan. Men vi får se.

Update, ca. ½ time senere:
Installationen gik fint, men spillet er nu gået i gang med at downloade den seneste patch, som er på 871 megabytes - så det bliver nok tidligst i morgen, jeg får prøvet spillet! Jeg glæder mig nu faktisk til at prøve det - og glæder mig også over, at der slet ikke lader til at være nogen problemer med at få det til at virke under Linux.

Kommentarer: