– fordi tiden kræver et MODSPIL

23. Jun 2005

Mere om litteratur og fri download

 
Morten Nielsen skriver, i en kommentar til indlægget om 'Someone Comes to Town, Someone Leaves Town':
For yderligere om frit tilgængelige e-bøger, check evt. http://www.baen.com/library/.

Baen er en Sci-Fi/Fantasy publisher (det meste af det er ret forudsigeligt, højre-orienteret militær-SciFi, men de har da også nogle genudgivelser af bl.a. Heinlein og Norton etc.).

Eric Flint, der fik ideen til Baen Free Library er en historiker (og trotskist), hans bøger er ret ´amerikanske´, men hans ide er fremragende, og han fremlægger bl.a. tal for salget af hans bøger i perioden efter han lagde en frit tilgængelig udgave på nettet. Tal der peger klart i retning af, at frit tilgængelige e-bøger har en salgsfremmende effekt - i dette tilfælde på ´ældre´ bøger, hvilket måske endda gør argumenterne med, at ´pirat-kopiering´ er gavnligt for afsætningen endnu mere valide.

I det hele taget har Baen været ret langt fremme i skoene på e-bogs området. Allerede i december 1999 begyndte man at udgive alle titler som e-bøger, og alle som en uden kopierings-beskyttelse. Samtidig har de hele tiden holdt prisen på e-bøgerne et pænt stykke under de gængse papir-udgaver (typisk $4-$6 pr. bog - eller $15 for samtlige en måneds udgivelser).

Kommentarer: