– fordi tiden kræver et MODSPIL

10. Dec 2007

Ubuntu DK

 
Ubuntu Danmark En af grundene til Ubuntus store succes fremfor andre GNU/Linux-systemer er den evne, systemets enkle slogan om "Linux for Human Beings" har haft til at engagere folk rundt omkring: Her er et system, der er gratis, forholdsvis let at sætte op og med let adgang til gratis hjælp bl.a. fra Ubuntu Forums.

Denne begejstring har bl.a. udmøntet sig i en lang række LoCo-grupper eller "Local Community Teams", som de egentlig hedder.

Hvis man gerne vil se, hvor mange der er (og hvor stor en bevægelse, brugen af Ubuntu så småt er ved at blive verden over), kan man finde hele listen her - der er alt for mange til at opremse her, men vi kan da nævne Argentina, Australien, Brasilien, Bangla Desh, Indonesien, Nicaragua, Cuba, Cypern - blandt mange andre.

Disse LoCo-grupper er uafhængige, men er godkendt af Ubuntu og Canonical (firmaet bag Ubuntu) som "officielle" lokalgrupper, hvilket bl.a. betyder, at de kan søge om forskellige (beskedne) midler til at promovere Ubuntu i lokalområdet. En LoCo-gruppe vil ofte engagere sig i forbedring af oversættelse til lokalsprog, arrangementer, brug af Ubuntu i billige lokale netværk, udvikling af progammer og hjælpemidler, der kunne være brug for i lokalområdet, osv. - alt sammen ting, der i sidste ende kommer ikke blot Ubuntu, men også andre brugere af diverse frie programmer samt brugere i lokalområdet, til gode.

I Ubuntu Weekly News for 2. december læser vi, under punktet "Newly Approved LoCos":
Denmark Team - The Danish Team was represented by Gnomonic. They regularly have 15-25 members at meetings that are on the first Sunday of every month. The team shows a good mix of advocacy and localization. Congrats to the Danes!! [WWW] https://wiki.ubuntu.com/DanishTeam
Med andre ord: Danmark har nu også en officiel Ubuntu-LoCo-gruppe, som man kan se nærmere på og måske deltage i, hvis man klikker ind her. Der er en mailing-liste og en IRC-kanal, som man kan begynde med at hænge ud på, hvis man er interesseret ...

Et andet prisværdigt initiativ er Ubuntu Danmark.dk, en uofficiel hjemmeside (med tilknytning til LoCo-gruppen), der bl.a. indeholder et forum, hvor man kan få hjælp og svar på spørgsmål, hvis ens computer driller.

Det kan man ganske vist også på de officielle fora på ubuntuforums.org - men her er det på dansk ...

Så check det ud, og husk at Ubuntu på computeren holder virus og spyware ude!

Kommentarer: