– fordi tiden kræver et MODSPIL

18. Aug 2012

"Hvem Åbner Koranen" udkommer i dag

 


Pressemeddelelse fra Forlaget DIKE:

NY, LETTILGÆNGELIG INTRODUKTION TIL KORANEN PÅ DANSK

I 2006 udkom der for første gang en fuldstændig, gennemarbejdet og forsvarlig dansk oversættelse af islams helligskrift, Koranen. Det var semitisk filolog Ellen Wulff, der stod for denne oversættelse i samarbejde med Forlaget Vandkunsten. Denne oversættelse stod imidlertid alene og forblev uden en introduktion vanskeligt tilgængelig for de fleste læsere.

Carsten Aggers nye bog "Hvem åbner Koranen" tilstræber at råde bod på denne mangel. Bogen er en letlæst introduktion, der udstyrer læseren med forudsætningerne for at læse og forstå en af vor tids mest omdiskuterede bøger. Bogens fire dele redegør omhyggeligt for den historiske, religiøse og kulturelle sammenhæng, som Koranen blev til i, og præsenterer et bud på bogens ofte oversete litterære struktur.

Efter endt læsning vil læseren være klædt på til at læse selve Koranen i dansk oversættelse og til at tage stilling til dens rolle i tidens debat. Bogen, der er forsynet med et forord af PhD, cand. mag. i semitisk filologi, Philippe Provençal, er et godt udgangspunkt for en kulturhistorisk forståelse af Koranen og dens sammenhæng med islam, som vi kender den i dag.

Bogen kan skaffes fra flere netboghandlere, bl.a. Gucca og Saxo.

OM FORFATTEREN

Carsten Agger har siden midten af 1990erne bidraget med artikler og debatindlæg om blandt andet naturvidenskabelige, kulturhistoriske og tekniske emner til et stort antal aviser og tidsskrifter. Han har siden 2005 bestyret www.modspil.dk, som er en af Danmarks mest læste og omfattende politiske og kulturelle hjemmesider. Han er uddannet som cand. scient. i teoretisk fysik og arbejder i det daglige hos Magenta ApS som udvikler med speciale i fri software. "Hvem åbner Koranen" er hans første bog.

Kommentarer: