– fordi tiden kræver et MODSPIL

09. Jun 2006

Karikaturkrise og panhumanisme

 
Karikaturkrisen - en undersøgelse af baggrund og ansvar

Rune Engelbreth Larsen, manden der (sammen med Mona Andersen fra Eskapist) i efteråret 2005 fik trukket de horrible udtalelser på Louise Freverts hjemmeside frem i lyset og således fik sat godt og grundigt fokus på Dansk Folkepartis stadige flirt med de mest kontroversielle elementer på den yderste højrefløj, har sammen med Politikens chefredaktør skrevet en bog om balladen om Jyllands-Postens tegninger af profeten Muhammed.

Bogens titel er Karikaturkrisen - en undersøgelse af baggrund og ansvar, og en nærmere omtale af bogen vil følge, når jeg får lejlighed til at læse den ...

Inden da vil jeg blot sige, at det forekommer mig yderst passende, at en så skarp observatør af det yderste højre i Danmark nu løber parløb med chefredakøren fra dén avis, der om noget formåede at holde hovedet koldt og sættte fokus Jyllands-Postens hykleri såvel som på den danske regerings inkonsekvens, arrogance og underlige signaler i denne sag.

På Engelbreths hjemmeside beskrives bogens sigte således:
I en systematisk anlagt undersøgelse gennemgås både sagens diplomatiske akter og mediernes dækning, og der argumenteres for, at det i høj grad er den danske regering og statsminister Anders Fogh Rasmussens ansvar, at krisen fik lov til at eskalere helt ud af kontrol.

Bogen konkluderer, at vi alle – som borgere og vælgere – har et medansvar for den udenrigspolitiske krise, der ramte vores land. En krise, der vil påvirke Danmarks omdømme og interesser i verden i lang tid fremover, men som måske også rummer kimen til et indre opgør med hovedårsagen til miseren – Dansk Folkepartis centrale og problematiske placering i dansk politik.
Rune Engelbreth Larsen har også netop lanceret panhumanism.com, en engelsksproget hjemmeside, som er hjemsted en række af hans tekster, som enten er forfattet på eller oversat til engelsk - et check værd, og anbefal den til din engelsksprogede nabo!

Kommentarer: