– fordi tiden kræver et MODSPIL

20. May 2007

Kræmmermarked - russisk romantik og kommunistisk satire

 
Pushkin og Scherfig
Inspireret af bl.a. Carsten og dagens generelt gode vejr vovede jeg mig ned til kræmmermarkedet på Tangkrogen, hvor jeg hurtigt måtte konstatere, at det var mere fuldt af boder end af spændende ting.

Som det fremgår af billedet, fik jeg dog to bøger med: Pushkins "To fortællinger" og Scherfigs "Idealister".

"To fortællinger" indeholder "Røverhøvdingen Dubrovskij" og "Spader Dame", to af den russiske nationaldigters absolut bedste prosafortællinger - jeg glæder mig allerede (er i skrivende stund ca. halvvejs igennem røverhøvdingen).

Scherfigs "Idealister" læste jeg engang i min ungdoms tågefulde, fjerne år, og jeg vil i hvert fald gerne læse den igen. Dens persongalleri er en forløber for det i "Frydenholm", og ret meget mere kan jeg ikke huske; hvad jeg kan huske er, at Scherfig var én af sin tids skarpeste satirikere, og en af det tyvende århundredes væsentligste danske forfattere.

Hvis jeg kommer i tanker om flere ting, mens jeg læser den, vender jeg tilbage til det her.

Baggrundsbilledet (klik på fotoet for stor udgave) er et nøgenbillede, jeg fandt var en egnet baggrund for de to bøger. Jeg overvejede at købe det, men endte med at lade det stå - til gengæld er det så foreviget i disse fotografier.

Kommentarer: