– fordi tiden kræver et MODSPIL

19. Jun 2005

Så er ferielekturen fundet

 
Roald Dahl - 5  
bestsellers
Hvad ville du sige til det, om nogen efter din død ville genoplive din hjerne, så du sammen med dit ene øje kunne skvulpe rundt i et stort akvarium i flere hundrede år og kigge op i loftet (men ikke kommunikere på nogen måde) og på den måde holde dig i live?

Er du også bange for små gamle damer, der driver pensionat, elsker at udstoppe deres kæledyr og hvis the har en fjern bismag a bitre mandler?

Har du somme tider spekuleret over, hvad din kone mon ville gøre, hvis hun fandt ud af, at du sad fast i en elevator og hun absolut måtte med det næste fly til Paris her og nu?

Jeg har altid holdt meget af Roald Dahl som børnebogsforfatter - lige fra jeg som dreng læste "Charlie og Chokoladefabrikken", og til jeg som forælder fik lejlighed til at læse og høre titler som "Heksene", "Den fantastiske hr. Ræv" og "The Twits" (hvor sidstnævnte nok kan få alle mænd med skæg til at genoverveje situationen ...).

Jeg har også altid holdt meget af gysernoveller, især i den makabre og foruroligende stil - samtidig har børnene fået ferie og min egen stunder til, hvilket øger behovet for udfordrende og dog en smule uforpligtende læsning.

Så da jeg i går faldt over en antikvarisk udgave af moppedrengen "5 Bestsellers - Tales of the Unexpected" indeholdende fem novellesamlinger og "My Uncle Oswald", indeholdende det bedste af, hvad der kan krybe og gå af Dahls historier for voksne, var sagen klar: Ferielekturen er fundet - og jeg glæder mig.

Kommentarer: