– fordi tiden kræver et MODSPIL

11. Mar 2008

Bliv borgerjournalist hos iNorden.org

 
Borgerjournalist i aktionI disse blog- og global landsby-tider ser vi en del kommunikation på tværs af landegrænserne, især via citater og nyheder fra engelsksprogede nyhedsmedier og blogs. Dette er ikke så underligt, al den stund, at engelsk allerede længe har været den moderne verdens lingua franca, hovedsproget i det amerikanske imperium, om man vil.

Men hvad, kunne man heroppe på disse kanter spørge, med det nordiske perspektiv? Kunne man udnytte den gensidige forståelighed mellem norsk, svensk og dansk til at starte en mere egentlig nordisk kommunikation, og er det umagen værd?

iNorden.org er et borgerjournalistisk projekt, hvor alle kan oprette sig som korrespondenter og bidrage med artikler i det omfang, de vil. Alle bidrag gennemgås af en uafhængig redaktion, primært efter journalistiske kvalitet, sats osv.

Foreløbig er der stor vægt på meninger og debatindlæg, men rent informative nyheder er også meget velkomne. Der er ikke nogen bestemt politisk slagside i projektet, og alle indlæg/holdninger er således velkomne - med det caveat, at ekstremistiske holdninger, der implicerer diskrimination på baggrund af “nationalitet, køn, race, etnisk oprindelse, religion, handicap, alder eller seksuel orientering” ikke er velkomne. Et vist minimum af saglighed og tolerance fordres altså, men ellers er der frit slag.

Jeg er selv gået ind i arbejdet som redaktør og håber at være med til at opbygge et slagkraftigt, nordisk medie - men i den forbindelse har vi brug for din hjælp.

Hvis du

  • har en “borgerjournalist” i maven
  • kunne tænke dig at fortælle om politiske, kulturelle eller andre nyheder eller kommentere døgnets begivenheder set fra netop dit særlige perspektiv
  • i det hele taget bare har noget, du vil af med, og gerne vil se dine ord komme ud i verden, denne gang i et nordisk perspektiv

så har iNorden.org brug for DIG!

Du kan læse her, hvordan du gør, og så er det bare med at komme igang – hvad venter du på?

Kommentarer: