– fordi tiden kræver et MODSPIL

01. Dec 2006

Denne blog, fremtiden og sådan

 
Morten Nielsen bemærkede forleden på sin glimrende blog MidtImod.dk i et indlæg, der (forhåbentlig) afslutter en månedlang tavshed, at egentlig gør det ikke så meget forskel for hans besøgstal, om han skriver på den eller ej:
Hvis jeg ser på sidens besøgstal må jeg konstatere, at det ligger uhyggeligt konstant - uafhængigt af om der kommer nye indlæg eller ej. Hit-gevinsten i perioder hvor jeg skriver meget er ca. 10-20%. Det passer egentligt også meget godt med, at betragtet over tid kommer mellem 70 og 80% af alle hits fra søgemaskiner.
Det kan såmænd gå endnu mere paradoksalt: Da jeg i sidste uge var bortrejst nogle dage og derfor ikke skrev noget fra fredag til mandag, steg besøgstallet betragteligt ...

Dette passer meget godt til en anden af Mortens observationer, nemlig at indlæggenes vægt og kvalitet kan tage sig nogle gevaldige udsving, når de præsenteres i denne "dagbogsform", med korte bemærkninger, lange analyser, små observationer, grundige og mindre grundige filmomtaler og spredte vittighedstegninger mellem hinanden, eller for at sige det med Mortens ord:
Der har været en tendens til, at det er de nemme løsninger, de hurtige kommentarer til dagsaktuelle begivenheder, skuddene fra hoften, der får lov til at dominere - og til en vis grad fjerne fokus fra de mere langsigtede overvejelser der trods alt har været en smule af fra tid til anden. Ikke fordi jeg som sådan har noget imod de aktuelle ting - der er masser af disse indlæg jeg har det fint med at have skrevet, masser af ting jeg mener det er nødvendigt at få sagt. Problemet er snarere, at siden her bliver et sammensurium af alt godt (og skidt) fra havet; at den måske kunne have godt af, at der blev strammet lidt op på konceptet.
(...)
Jeg har derfor besluttet at lave en opsplitning, således at der ikke længere kommer kommentarer til dagsaktuelle temaer her på siden (med mindre der da er tale om en decideret kampagne, som f.eks. næste gang en DF-politiker rabler fascistoidt nonsens af sig). Hvad man i stedet vil kunne vente at finde fremover (når jeg altså lige finder tid til det) er en blanding af det mere esoteriske (dvs. ting og sager jeg har gravet frem fra nettets dyb, anbefalinger af musik, bøger og film jeg mener bliver under-eksponeret etc.) og forhåbentligt mere dybtgående artikler (og serier) om politiske og sociale emner ...
Overført til denne blog kunne det lede én til at stille sig selv det spørgsmål, om sidens kvalitet ikke ville vokse betragteligt, hvis man kun medtog de mere vægtige indlæg?

Og ja, måske det ville få besøgstallet til at falde lidt, initielt - men hvor vigtigt er, kunne man spørge, da også et sådant tal?

Når nu man gør sig den ulejlighed at skrive, er det da meget rart også at blive læst; og når man gør sig den ulejlighed fra tid til anden at trække små ting frem, som ikke bliver overbelyst i det generelle mediebillede, gør det det såmænd kund endnu bedre.

Men ... ærlig talt ville jeg hellere blive læst af folk, der sætter pris på mine film- eller bogomtaler eller længere analyserende artikler fremfor de små, mere eller mindre forudsigelige uforgribelige meninger og holdninger - med andre ord, af folk som sætter pris på de ting, der kan betragtes som egentlige bidrag til blogverdenens tanke- og kulturliv snarere end blot trivielle "me-too's" eller "me neither's".

Så måske konceptet for også denne blog vil flytte sig lidt, forhåbentlig i retning af færre men vægtigere og mere interessante indlæg.

Forhåbentlig! For en af grundene til, at vi er ved at omtænke koncept og frekvens er, at der fremover og i hvert fald de kommende måneder kan forventes at blive en hel del mindre tid til Internet og weblogs og alt det: Jeg har fået (spændende) nyt job, og kan forventes at få for travlt til også at skrive her tre gange om dagen.

Hvad dette helt konkret kommer til at betyde er svært at sige lige nu, men jeg håber at kunne få tid til det, jeg selv finder mest væsentligt, til filmomtaler, digteksempler, kulturnyt og lejlighedsvise skæve analyser - og skære lidt med på de mere korte og i sidste ende overflødige smarte bemærkninger.

Om det så kommer til at betyde større eller mindre besøgstal kan kun tiden vise.

Kommentarer: