– fordi tiden kræver et MODSPIL

28. Jan 2008

Kommentarpolitik – skal vi nu til det igen

 
Den store Bastian
Uvist af hvilken grund føler jeg pludselig trang til at minde om følgende, som rinder mig i hu fra dengang, kommentarer først blev indført her på siden:
Når man skriver på en andens blog er det lidt som at gå ind i en andens hus: Man kan selvfølgelig sige hvad man vil og skal da også være velkommen, men hvis man begynder med at slynge sine beskidte træsko friske fra kostalden op på spisebordet og med drævende, alkoholpåvirket røst at indkræve sig noget davre, kan det være, at den venlige vært begynder at rømme sig og spørge, om det nu ikke snart er ved at blive sent.

Tilsvarende reaktioner kunne antages at gælde visse typer af kommentarer, hvorfor jeg som udgangspunkt vil nøjes med at konstatere, at alt hvad der minder om injurier, personlige angreb, beskyldninger om eller opfordringer til alvorlige forbrydelser, eller hvad man nu ellers kan forestille sig af mindre høviske ytringer, kan og vil blive udsat for summarisk sletning.
Nu går jeg ind for at være temmelig rummelig, så hvis du blot fremsætter dine kommentarer i et almindeligt sagligt eller blot marginalt venligt toneleje, er der såmænd ikke den fjerneste risiko for, at de skulle gå hen og blive slettet. Og hvis man ser bort fra kommentarspam, er det da næsten heller ikke sket endnu.

Udgangspunktet må være, at alle har ret til at ytre sig, som de vil. Men de har ikke nødvendigvis en ret til at gøre det lige netop her.

Kommentarer: