– fordi tiden kræver et MODSPIL

30. Oct 2008

Meld dig ud af Folkekirken

 
Ingen Kirkeskat!
IngenKirkeskat.dk - vejledning i at melde sig ud og spare penge oven i købet.

Har du det som jeg? Er du døbt, vadede du bevidstløst gennem konfirmationen og forblev medlem af Folkekirken op gennem årene, simpelt hen fordi kirken er så irrelevant for dit daglige liv, at det ikke forekommer at være umagen værd at finde ud af, hvordan man melder sig ud?

Kunne du tænke dig oven i købet at spare 2000 kroner eller mere om året i skat?

Så er hjemmesiden IngenKirkeskat.dk måske noget for dig. Den kan hjælpe dig på to måder:

Du kan enten kan gå ind og læse IngenKirkeskat.dk's vejledning, eller du kan indtaste nogle få oplysninger om dig selv, læne dig tilbage og lade IngenKirkeskat.dk gøre arbejdet for dig.

Vælger du at gøre det selv, skal du tage en kopi af din dåbsattest, finde ud af, hvilket sogn, du tilhører, sende et brev til præsten i dette sogn sammen med et brev om, at du melder dig ud, og vente.

Vælger du at lade IngenKirkeskat.dk gøre det, skal du bare indtaste oplysningerne og vente.

I begge tilfælde vil du efter 3-6 uger med posten modtage en ny dåbsattest, hvoraf det fremgår, at du er udmeldt af Folkekirken.

Keine Hexerei, nur Behändigkeit! Hvis du vælger at lade IngenKirkeskat.dk stå for udmeldelsen, skal du herefter indbetale kr. 49,- på firmaets bankkonto.

Jeg valgte selv den sidste mulighed, og har netop med fornøjelse indbetalt de 49 kroner som tak for en hurtig og effektiv ekspedition.

Jeg har længe tænkt på at bringe mit formelle tilhørsforhold til Folkekirken i overensstemmelse med min følelsesmæssige og religiøse tilknytning til kirken og kristendommen (nemlig ingen), men har aldrig rigtig orket at finde ud af, hvad der skulle til. Og når man så endelig var i gang, kunne jeg såmænd også godt tænke mig at spare de over 3000 kroner om året, jeg hidtil har betalt i ganske formålsløs kirkeskat.

IngenKirkeskat.dk har gjort det let for mig, og det er faktisk ikke så lidt af en lettelse.

Link: IngenKirkeskat.dk.

Kommentarer: