– fordi tiden kræver et MODSPIL

13. Jan 2006

Modspil.dk omtalt i Jyllands-Posten

 
I Jyllands-Postens kulturtillæg i dag er der en artikel om "røster fra undergrunden", der gør opmærksom på, at "aviserne har ikke længere monopol på den politiske debat: Bloggerne er derude".

I artiklen modstilles modspil.dk og Kim Møllers blog Uriasposten.

Om MODSPIL hedder det:
IT-systemudvikler Carsten Agger spreder venstreorienterede synspunkter via Modspil.dk, som han lægger godt 10 timer i ugentligt.

Carsten Agger, for nylig opstillet til kommunalvalget for Minoritetspartiet, definerer sig selv som libertær socialist med en placering til venstre for midten på den traditionelle politiske streg.

"Jeg går ind for et samfund, hvor alle er garanteret mad og tag over hovedet, og hvor ingen beriger sig på andres bekostning. Et samfund uden totalitære begrænsninger i ytrings- og bevægelsesfrihed. Jeg har intet i mod økonomisk liberalisme, men jeg tror ikke på sammenkædningen af økonomisk liberalisme og personlig frihed," proklamerer Carsten Agger.

Hans blog linker til de vægtigste danske medier, men han orienterer sig bredt, blandt andet hos Al-Jazeera og det uafhængige Informationclearinghouse.info.

Hverken Kim Møller eller Carsten Agger tjener penge på deres aktiviteter. Det er heller ikke pointen. "Jeg skriver for at holde mit intellekt og min politiske bevidsthed vedlige," som Carsten Agger formulerer det.

Men hvem i blogosfæren kan man stole på?

"Der er kun et svar," siger Carsten Agger. "Følg bloggere over tid og vurdér selv, hvem du mener, der er lødige og har integritet. Man må være kritisk over for alle."
Vel, jeg skriver naturligvis også i et håb om, at nogen vil få gavn af det jeg skriver og føle sig informeret og/eller underholdt (afhængig af emnet).

Men derudover er det selvfølgelig rart at se sin beskedne hjemmeside udvalgt som seriøst bud på en dansk politisk blog i en så stor avis som Jyllands-Posten.

Og alt i alt er det en fin artikel, JPs journalist har fået skruet sammen - nok så meget en introduktion til politiske weblogs som del af den offentlige debat som til de to blogs, den bruger som eksempel.

Kommentarer: