– fordi tiden kræver et MODSPIL

07. May 2005

Teknisk snik-snak - oversigt og kategorier

 
For at gøre det lettere at finde rundt i, hvad der har været af indlæg i de forskellige kategorier, har jeg anbragt et link til en ny underside kaldet Oversigt/Kategorier øverst til højre.

Klikker man sig ind her, får man en liste af kategorier sammen med links til de 10 nyeste indlæg for hver kategori; klikker man sig herfra indtil en af kategorierne (f.eks. Politik eller Film), ser man en omvendt kronologisk liste af samtlige indlæg i denne kategori.

Til gengæld ser man nu kun de seneste 10 (mod tidligere de seneste 20) af de nyeste indlæg under "Seneste indlæg" ude til venstre.

Jeg håber, at dette kan gøre det lidt nemmere at finde rundt i, hvad der har været bragt af indlæg om forskellige emner - hidtil var et indlæg mere eller mindre "tabt" (umuligt at finde frem til, hvis man ikke skulle gætte sig frem i arkivet), når først det var taget af "seneste"-listen.

Samtidig er der foregået en del rokeren rundt bag kulisserne, som forhåbentlig skulle gøre layoutet en smule "smartere" og mere dynamisk - sådan på lidt længere sigt. Somme tider ville jeg ønske, at jeg havde valgt et "standard"-blogsystem som Blogspot eller WordPress frem for Blosxom; fordelen ved Blosxom er, at det er simpelt, let at komme igang med, og kan konfigureres til stort set alt ved hjælp af plugins og Perl.

Ulempen ved Blosxom er til gengæld, at det skal konfigureres til stort set alt ved hjælp af plugins og Perl - man får ikke ret meget "forærende", hvilket også er grunden til den indtil videre lidt primitive kommentarfacilitet her på siden. Ak ja - nu kan man da i alle tilfælde få en ordentlig oversigt over de forskellige kategorier, som forhåbentlig med tiden bliver mange flere. Håber, mine læsere vil få gavn af det! God fornøjelse i alle tilfælde.

Kommentarer: