– fordi tiden kræver et MODSPIL

21. Feb 2008

2746 danskere støtter retssikkerhedens tilbagekomst

 
Via MidtImod.dk: To studerende har startet en underskriftsindsamling mod terrorloven og for retssikkerheden, især i protest mod, at PET kan finde på så meget som at tænke den tanke at udvise folk med fast ophold i Danmark for forhold, som man end ikke har forsøgt på at bevise.

På underskriftsindsamlingens hjemmeside læser vi:
Da Folketinget i 2002 vedtog terrorloven, så betød det, at udlændinge med midlertidig opholdstilladelse i Danmark kan udvises uden at komme for en dommer, hvis de mistænkes for terror. Det er et grundlæggende princip i vort retssamfund, at alle er lige for loven, og derfor bør terrormistænke også have denne rettighed.

De terrormistænkte skal ikke betragtes som ofre, men som anklagede for terror og mordforsøg, derfor skal de også behandles som sådan. Men i lighed med alle andre mistænkte skal de for en dommer og have en retfærdig rettergang. Man er uskyldig, indtil det modsatte er bevist!

De nuværende regler underminerer de grundlæggende retsprincipper, og kan på sigt føre til, at borgerne mister tilliden til politiet, efterretningstjenesten og retsstaten. Det er politikernes ansvar at sikre, at beføjelser i forbindelse med terrorbekæmpelse aldrig må gå på kompromis med retssikkerheden.

Vi kræver, at partierne bag terrorloven sikrer, at alle får ret til at komme for en dommer, og vi håber, at du vil give din støtte via en underskrift. Underskrifterne vil blive afleveret hos henholdsvis justits- og integrationsministeren.
Så gør som i skrivende stund 2741 2745 2746 andre - lad din stemme blive hørt, skriv under og send videre!

Kommentarer: