– fordi tiden kræver et MODSPIL

26. Mar 2006

'Et angreb på frihedsrettighederne ud over alle grænser'

 
Den nye antiterrorlov, som regeringen i al hast og med så lidt debat som muligt vil presse ned over vore syndige hoveder, omfatter bl.a. en kraftig udvidelse af mulighederne for overvågning og den slags - et par citater:
"Vi synes, det er skræmmende, at man øger overvågningen, øger registreringen af befolkningen ubegrundet og samtidig slækker væsentligt på den domstolskontrol, som vi mener er alfa og omega i et demokratisk samfund", siger Jakob Lund Poulsen, formand for Advokatrådets Retsudvalg.
(...)
"Det virker på os, som om man har for travlt med at få hastet noget igennem, uden at vi lige tager tiden til at drøfte, hvor vi vil hen. I Forbrugerrådet er vi ikke mod bekæmpelse af terror. Men man må have tænkt sig om, inden man ophæver nogle retsprincipper, som ellers har været bærende for os", siger formand for Forbrugerrådet Camilla Hersom.
Men der er lagt op til lidt af et rivegilde i regeringen, især i Venstre - mens Dansk Folkeparti med vanlig totalitær energi er for alt, hvad der kan lande den totale magt sikkert i hænderne på staten, stritter Venstres retsordfører Birthe Rønn Hornbech imod:
"Retssikkerhedsmæssigt er der tale om det største skred, vi har set. Det er et angreb på frihedsrettighederne ud over alle grænser. Men det er et angreb, som maskeres ved en alt for hurtig behandling."

Rønn Hornbech kalder det "en selvmodsigelse ud over alle grænser", hvis statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) siger god for antiterrorpakken, efter at han har hyldet ytringsfriheden i Muhammeddebatten:

"I denne sag forsvarer man ikke, men angriber frihedsrettighederne. Det burde ikke være liberal politik".
Friheds-hvad-for-noget? Det er nok lidt for længe siden, Anders Fogh holdt op med at interessere sig for dén slags - eller hvad? Ytringsfriheden må trods alt være friheden til at mene det samme som regeringen - hvad skulle vi ellers med den?

Kommentarer: