– fordi tiden kræver et MODSPIL

23. Oct 2005

Århusiansk menneskejagt

 
Århus Stiftstidende har de sidste søndage været på forbryderjagt, idet man har hængt en bestemt, (for-)navngiven person ud som svindler og charlatan og beskrevet ham med et væld af detaljer, så ingen i den pågældendes familie eller bekendtskabskreds kan være den mindste smule i tvivl om, hvem det er.

Ikke, fordi jeg hermed vil forsvare svindel og bedrag, men: Hvornår er en "respektabel" avis som Århus Stiftstidende begyndt at gå formiddagsbladene i bedene ved ren menneskejagt? Og hvornår er det blevet acceptabelt for en "respektabel" avis som Århus Stiftstidende at gå direkte efter, hvad man må betegne som en enkelt "lille fisk"?

Som sagt, svindel og bedrag skal ikke forsvares, og det kan naturligvis også være relevant at advare avisens læsere, om sådanne er på spil.

Men denne kampagne mod en enkelt, navngiven og angiveligt skyldig person får mig trods alt til at spørge, om vi har og avisen ønsker et retssamfund, hvor man er uskyldig, til det modsatte er bevist - eller om avisen i ramme alvor ønsker et pøbelsamfund, hvor formodede delinkventer sættes i offentlighedens gabestok og udhænges til spot og spe - på den blotte og bare mistanke?

Update: Lige nu er der ingen links til disse historier på Stiftens hjemmeside - skulle nogen dukke op, lægger jeg et op som eksempel. Her kan du finde et eksempel på, hvad jeg mener.

Kommentarer: