– fordi tiden kræver et MODSPIL

07. Oct 2007

Aktion G13: Tillykke til bevægelsen

 
Vi har modtaget nedenstående pressemeddelelse fra Socialistisk Ungdomsfront:

Tillykke til bevægelsen

SUF- Aktion G13

Ungdomshus-bevægelsen har lørdag vundet hjerter landet over. Det betyder alt i kampen for fristeder alle steder.

Lørdag den 6. oktober var en stor dag og en kæmpe succes. 8000 mennesker gik på gaden for fristeder alle steder, mens politiet i afmagt gik løs på folk med knipler og tåregas. Det er noget lort, at folk får tæv af politiet og bliver anholdt for at demonstrere fredeligt. Men sejren er ikke til at tage fejl af.

Bevægelsen er kommet ud af G13 med endnu større politisk og folkelig opbakning, og selv chefpolitiinspektør Per Larsen roser demonstranterne for at demonstrere fredeligt og opfordrer til, at politikerne finder en løsning på problemet. Presset på Ritt Bjerregaard tager til, som G13 talsmand Emil tørt konstaterer:

- Det må være pinligt for Ritt, at det er Per Larsen, som må rende rundt og spille politiker, imens hun gemmer sig med slukket mobiltelefon.

Politi gik amok

- Man skulle tro, vi var munke fra Burma. Folk tog imod så mange tæsk, hundebid og tåregas, det var helt ude af proportioner. Politiet står med et kæmpe forklaringsproblem, udtaler Jonas Fløistrup fra SUF, der selv blev ramt af en tåregasgranat i brystet uden varsel.

I SUF glæder vi os over, at Enhedslisten kræver en redegørelse fra justitsministeren om politiets håndtering af situationen. Der er nok af kritikpunkter.

Ritt i knibe

Ritt Bjerregaard havde inden lørdag, presset som aldrig før, aftalt et møde med unge fra bevægelsen. Medierne kan nu kun fortælle den gode historie om de seje demonstranter og det agressive politi, og derfor bliver det svært for Ritt Bjeregaard at lukke i igen.

- Det er fantastisk, at bevægelsen kan presse Ritt Bjerregaard til at starte dialogen, selvom hun har afvist dem gennem de sidste to år. Det viser, at de 8000 mennesker i lørdags har fat i den lange ende, siger Jonas Fløjstrup.

Det bliver dog interessant at se, hvorvidt Ritt Bjerregaard vil give bevægelsen fingeren på mødet i næste uge, eller om hun endelig kan se fornuften i at give os unge et ungdomshus.

Læs også: Voldsom kritik af politiets metoder under G13-aktion.

Kommentarer: