– fordi tiden kræver et MODSPIL

14. Sep 2005

Big Brother: Alle foreninger og deres medlemmer skal registreres centralt

 
Som et led i terrorbekæmpelsen vil EU-kommissionen nu oprette et centralt register, hvor alle foreninger og alle deres medlemmer skal være registreret, skriver MetroXpress i dag.

Specifikt hedder det:
Ifølge et udspil vil EU-Kommissionen have alle foreninger registreret, så myndighederne kan finde ud af, hvilke personer der er impliceret, og hvad hver en foreningskrone bliver brugt til.
MetroXpress' vinkel er, at det også vil omfatte alle velgørende foreninger og hermed alt organiseret frivilligt arbejde, f.eks. besøgsvenner og indsamlere for Folkekirkens Nødhjælp, men det er vist mere korrekt at sige, at det er et ret vidtgående indgreb i organisationsfriheden.

Hvad nu hvis folk vælger at springe den bureaukratiske hurdle over og blot mødes og arbejder sammen uden at lade sig registrere som en forening; skal det nu være forbudt?

Og er der nogen, der i sin vildeste fantasi kan forestille sig, at en sådan overvågning med krav om regnskabsrevision af alle foreninger - om kontrol af medlemmernes private penge og hvad de gør med dem - kan forhindre så meget som et eneste terrorangreb?

Jeg mener, eventuelle ondsindede terrorister eller agitatorer kunne jo sådan set bare mødes og organisere sig uden formelt at oprette en forening, og så er registret lige klogt for det ...

Kommissionens forslag er blot endnu et indgreb af utrolig, nærmest kafkask, karakter, i vore borgerlige rettigheder.

Update, 14. september kl. 22.14: Keld Bach har sendt mig dette link:
Terror får EU til at anbefale overvågning af foreninger
fra FTFs medlemsblad Resonans. Så her kan man altså få syn for dette absurde sagn (mange tak - til Keld, ikke til Kommissionen!).

Kommentarer: