– fordi tiden kræver et MODSPIL

22. Dec 2005

Bizart

 
Udvisninger fejres med lagkage og champagne, læser vi i Politiken:
Ansatte ved flere afdelinger af den svenske udlændingestyrelse har fejret udvisninger af asylansøgere med champagne og lagkager.

Afdelingschefen for udlændingestyrelsen, kaldet Migrationsværket, i Kristianstad i Skåne indbød til kaffe og lagkage, efter at en enlig kvinde med tre børn var blevet nægtet asyl. Det skriver Dagens Nyheter.

I indbydelsen skrev chefen:

»I går stadfæstedes vor beslutning om den besværlige kvinde i Östra Göinge. Vi fejrer med lagkage og ønsker kvinden og hendes børn alt godt i hjemlandet«.

Ifølge Dagens Nyheter deltog 15 ansatte i lagkagefesten.
(...)
Mandag kom det frem, at en chef ved Migrationsverket i Solna uden for Stockholm, i stil med kollegerne i Skåne, bød på et glas champagne, efter at en familie med et sygt barn ligeledes var blevet afvist.

Familien blev sendt tilbage til hjemlandet Rusland.

Efter afvisning af familiens asylansøgning skrev chefen i en mail til de ansatte:

»På fredag skal vi fejre med champagne, at en vis familie har forladt landet. Jeg håber I kan afse et kvarter i køkkenet. Vi fejrer et godt samarbejde med fire flasker champagne«, hed det i chefens mail.
En embedsmand fra Migrationsverket udtaler, at det er "helt OK" med sådan en attitude - der findes jo "en del racistiske undertoner blandt de ansatte i afdelingen", som han siger.

Mon det også går sådan for sig i Danmark? Jeg gider ellers faktisk ikke skrive om politik i denne søde juletid, men alligevel: Mere herom senere.

Kommentarer: