– fordi tiden kræver et MODSPIL

14. Oct 2010

Boligområder dæmoniseres

 
Solopgang i Rosenhøj


Læserbrev i Århus Stiftstidende, 14.10.2010:
Læserbrev i Stiften Den racistiske retorik i Danmark har lige fået et ordentligt hak opad.

Bl. a. har Lars Løkke været ude at advare om, at »ghettoerne« ikke er »Danmark«. Det er jo mere end rigeligt til at få det til at løbe koldt ned ad ryggen.

Hvor kom den forestilling fra, at »udansk« er lig med »ondt«? Og værre endnu, hvor kommer forestillingen om »ghettoer« som »ikkedanske« områder fra? Der bor mennesker af alle mulige herkomster spredt over hele landet. Der bor masser af danske familier i de områder, Lars Løkke kalder ghettoer, og mange af dem har såmænd deres egne problemer, der intet har med ghettoen eller etnisk herkomst at gøre.

Så hvad appellerer man til ved at udpege et stykke Danmark som ikke-Danmark – som Udgård, hvor danske retsregler ikke gælder, og hvor politiet har lov til at slå ( til) som de vil, så de kan lære det derude?

Perspektiverne er mildest talt bekymrende. Jeg har faktisk aldrig hørt noget lignende uden fra den ekstreme højrefløj før.

Det mest deprimerende er, at oppositionen lader sig trække rundt i manegen og kommer med deres eget latterlige forslag om 200 ekstra betjente.

Det var nok bedre, om man fra politisk hold vedgik sig sit ansvar for at have forsømt disse områder i årevis i stedet for at dæmonisere beboerne og give dem skylden.
Et lignende, men ikke identisk, indlæg er bragt i Information.

agger, Thu 14 Oct, :19:09: /politik] - kommentar(er) - link

Kommentarer: