– fordi tiden kræver et MODSPIL

10. Jun 2005

Brandstiftelse og politisk klima

 

Medierne har de sidste par dage talt temmelig meget om den påsatte brand på integrationsministerens bil, og jeg føler også (endelig) trang til at give mit besyv med ...

Og mener, at branden er en tåbelig, nytteløs og forbryderisk aktion, der i mine øjne ikke får sat spor fokus på regeringens udlændingepolitik.

Hvis branden blev påsat uden at nogen havde til hensigt at også huset skulle brænde, var det en rablende uansvarlig vurdering at starte den så tæt på huset - og hvis man *ønskede* at også huset skulle brænde (eller var ligeglad med dette), må det betragtes som mordbrand.

Hvis man ønsker at lave en dramatisk demonstration mod den ganske rigtigt forbryderiske udlændingepolitik, som Hvilshøj administrerer, kunne man forsyne sig med fotostater af asylsøgere, der er blevet dræbt eller torteret efter at være udvist fra Danmark; og man kunne have klædt sig ud som blødende lig og lagt sig foran hendes hoveddør, så hun måtte gå hen over sådanne "lig" på vej til arbejde, som hun risikerer at skabe sit arbejde.

Voldelige attentater hører ikke hjemme i dagens politiske klima; de kan ikke gavne nogen, og især ikke de udlændinge, på hvis vegne man protesterer.

Når det så er sagt, forekommer reaktionerne på branden lidt overgearede; dette er ikke en politisk aktion men en enkeltstående forbrydelse, som hele det politiske spektrum tager afstand fra, og som bør efterforskes og pådømmes som en forbrydelse - hverken mere eller mindre.

Integrationsministeren og hendes familie er flyttet til et "hemmeligt, sikkert sted" og hun viser sig kun ifølge med bodyguards.

Man skulle synes, at det måtte være tilstrækkeligt at lade hendes hus overvåge indtil videre, specielt eftersom angrebet mod hende nu ligesom er sket, og "terrorister", og eftersom uprofessionelle terrorister næppe har mere i støbeskeen.

Med hensyn til det generelle politiske udfald af sagen, har Modkraft en længere artikel om det postyr, de selv har oplevet i forbindelse med sagen, og som nok er værd at læse - vi bringer et uddrag:
– Normalt udtaler vi os ellers ikke om konkrete politiske aktioner, for Modkraft tilhører ikke en afgrænset del af venstrefløjen, og vi har i redaktionen ofte meget forskellige holdninger til forskellige ting. I denne sag er der dog bred enighed om, at et brandattentat mod en persons privatbolig er forkastelig og ligger meget langt fra det, der hidtil har karakteriseret politiske aktioner.

– Og da massemediernes dækning i løbet af dagen kunne skabe tvivl om, hvor Modkraft stod i forhold til branden, fandt vi det nødvendigt med en offentlig udtalelse. Ingen i redaktionen har det mindste til overs for regeringens umenneskelige asylpolitik, og de enkelte redaktionsmedlemmer imellem er der ganske givet forskellige holdninger til, hvilke aktionsformer, der er anvendelige i kampen mod denne politik. Men at angribe folk på deres bopæl, er ganske enkelt forkasteligt, og politisk langt ude i hampen, lyder det fra Martin Lindblom.
Integrationsministeren og hendes familie slap heldigvis fra det med liv og helbred i behold - lad os håbe, at ytringsfriheden ikke ender med at blive brandens næste og måske egentlige offer.

Kommentarer: