– fordi tiden kræver et MODSPIL

01. Mar 2006

Budskab fra græsrødderne

 
Budskab fra græsrødderne
Kort før sin død nåede Thomas Koppel at lancere et forsøg på at skabe en ny folkebevægelse mod højredrejningen i det hastigt sortnende Danmark, Budskab fra græsrødderne:
Hvad med en ny uafhængig folkelig bevægelse, der kan repræsentere de folkelige krav uden taktiske parlamentariske begrænsninger - og derigennem bringe de virkelige, folkelige krav ind i den danske virkelighed på en stærk og organiseret måde, herunder også i folketinget?

Dette er et forslag fra en ganske almindelig komponist, der knytter sig til dansk folkelig tradition - fra folkeviser til Buxtehude, fra Blicher og H. C. Andersen til Jeppe Aakjær, Martin Andersen Nexø og Carl Nielsen; fra Tove Ditlevsen til Erik Stinus.....og samtidig til de store globale traditioner, fra Sappho til Pablo Neruda, Mikis Theodorakis, Nazim Hikmet, Mahmoud Darwish, Marvin Gaye, Harry Belafonte, Miriam Makeba.

"Musik er liv, og som dette uudslukkelig", sagde Carl Nielsen. Livet er fyldt med skønhed. Det skræmmende og hæslige er ikke nødvendigt. Der kommer ikke et tidspunkt, hvor det er vigtigere end nu at vi vågner op og selv griber initiativet til vores og vores børns fremtid.
Se på siden, læs erklæringen om Fogh-regeringen og dens krigsførelse, fremmedfjendtlige love og terrorpakker - og skriv under, så de kan vide, at også du er imod dem og for et frit og tolerant Danmark.

Kommentarer: