– fordi tiden kræver et MODSPIL

08. Nov 2008

Censur af det politiske liv

 
Stiften: Censur af det politiske liv

Debatindlæg i Århus Stiftstidende, 8. november 2008:

CENSUR AF DET POLITISKE LIV

Den politiske vold virker desværre.


De seneste ­måneder har der været en del højreorienteret terror mod den århusianske venstrefløj - den halvt jødiske folketingskandidat Sarah Victoria Bruun blev udsat for et voldeligt overfald med antisemitiske overtoner, ­ligesom Enhedslisten flere gange har fået vinduerne til deres lokaler knust. Senest fik Peter Hegner Bonfils fra Antiracistisk Netværk slået et par tænder ud, da han blev overfaldet af de højreorienterede bøller fra White Pride.

Århus Stiftstidende kan i sin forsidehistorie 5.11. fortælle, at den politiske vold rammer bredere end som så - stort set samtlige byrådsmedlemmer med indvandrer­baggrund har også været udsat for politisk motiverede overfald eller trusler. Blandt andre Cemal Metin fra SF fortæller, at truslerne har tvunget ham til at dæmpe sig, rent politisk.

Og det er nok det mest ­alvorlige ved den højre­orienterede terror og chikane, der i disse måneder plager Århus: Den virker, faktisk og desværre.

Cemal Metin holder sine meninger tilbage, og andre indvandrere har af byrådsmedlemmernes oplevelser lært, at en politisk karriere for dem er lig med en spidsrod gennem trusler, chikane og overfald.

Den højreorienterede ­terror mod venstrefløj og indvandrere er et forsøg på censur af det politiske liv. Hvem ville ikke reagere som Cemal Metin og blive betænkelig, hvis de har familie at beskytte og samtidig ser, hvordan det er gået ­Peter Hegner Bonfils og ­andre venstreorienterede aktivister?

Og dog er det netop nu, at det er vigtigt at vise, at vi ­ikke giver efter:

At vi ikke er bange for de racistiske bøller. Politikerne fra Århus Byråd kunne passende vise det ved at gå med, næste gang Antiracistisk Netværk og andre indkalder til demonstration mod de racistiske bøller og deres medløbere i det politiske liv.Indlægget er en forkortet udgave af denne historie på den anden blog.

Kommentarer: