– fordi tiden kræver et MODSPIL

07. Apr 2006

Citat

 
Nu har jeg de sidste år ikke været specielt vild med Ole Grünbaum, men nedenstående citat fra Politiken d. 22. november 2003 er lige i øjet:
Det forfærdelige ved tidens etnofobiske diskurs er, at udenpå betjener den sig af fine ord og begreber: kristendom, demokrati, humanistiske værdier, kvinders frihed, vestlig civilisation. Men indeni er den fuld af had, afsky, disrespekt for andre mennesker og primitiv stammekrig. Det kaldes for "at sige tingene ligeud".

Men Sørine Gotfredsen og Karen Jespersen kan ikke overbevise mig om, at en kvindes tørklæde anfægter frihed og humanisme. Men de kan overbevise mig om, at frihed og humanisme er under angreb. Nemlig fra dem selv! En kvinde med tørklæde gør jo ingen fortræd. Forældre, der beder om kønsadskilt badning, gør ingen fortræd. En tolerant borger gør ingen fortræd. Men de, der udpeger det etnisk forskellige som anstødsstenen - sår frø til stor fortræd.

Jeg benægter ikke, at masseindvandringen til Danmark har givet problemer. Den har givet mange problemer. Men det største problem, den har givet os, er nu dem, der udpeger indvandrerne som andenklasses mennesker.

De og deres etnofobi er det virkelig farlige for friheden og civilisationen her til lands.
Set på Eigils Blog.

Ah, og så ser jeg, at Grünbaum heller ikke bryder sig om DRs nye socialforkrampede monsterserie Krøniken - så helt senil kan han vel ikke være blevet.

Kommentarer: