– fordi tiden kræver et MODSPIL

29. Jan 2011

Dansk apartheid - løsepenge for kærlighed

 
Come work in Denmark!

Læserbrev i Jyllands-Posten, 30.12.2010:
LØSEPENGE AF BORGERNE

Som del af de seneste stramninger af udlændingelovgivningen har regeringen besluttet at opkræve løsepenge af folk, der forelsker sig i en dansker eller i øvrigt har familie i Danmark og kunne tænke sig at bo her.

Hvis du forelsker dig i en russer eller en amerikaner og kunne tænke dig at leve med ham eller hende i vores yndige land, skal du fremover betale 5.975 kr. for at få behandlet din ansøgning om familiesammenføring - herefter 750 kr. for at klage og 750 kr. for at få sagen genoptaget, hvis du får afslag. Herefter 1.725 kr., hver gang opholdstilladelsen skal forlænges.

Er vi virkelig så langt nede, rent økonomisk, at tiden er kommet til at opkræve løsepenge for vore egne borgere? I øvrigt nyskabende og betryggende for retssikkerheden, at det koster 750 kr. bare at klage. Ord som "optrækkeri" og "pengeafpresning" ligger lige på tungen.
Læserbrev i Politiken, 2.1.2011:
DANSK APARTHEID

Regeringen vil nu begrænse udlændinges ret til det, de kalder basale velfærdsydelser - såsom folkeskoler og lægebesøg.

Det næste bliver vel, at de ikke må gå på fortovene, som også er finansieret over skatten.

Der er noget grundlæggende forkert ved et samfund, hvor "udlændinge" udnævnes til andenrangsborgere, der ikke har adgang til grundlæggende menneskerettigheder som sundhed og uddannelse.

Der er åbenbart ingen grænser for, hvor langt regeringen vil gå for at holde kvalificerede og intelligente udlændinge fra Danmark. Hvem kunne drømme om at flytte til et totalitært apartheidland, der bygger på forestillingen om "national (r)enhed", og hvor vejret oven i købet er dårligt? Efterhånden ingen ved deres fornufts fulde brug.


Billede: OneLiners4DK.

Kommentarer: