– fordi tiden kræver et MODSPIL

07. Oct 2005

Dansk Folkeparti: Hykleriets mestre

 
Frisk pust over landet + Hitler Jugend
Per Nyholm skrev, i en længere beklagelse i Jyllands-Posten over det generelle niveau for dagens politiske debat, om Frevert- og Dansk Folkeparti-affæren:
Fra det smagløse til det formentlig kriminelle: Louise Freverts omtale af unge danske muslimer som gangstere, der ikke tænker på andet end at voldtage kvinder og slå folk ned for fode. Jeg er overbevist om, at dette er den nu orlovsramte dames oprigtige mening. Jeg er også overbevist om, at mange i hendes parti, Pias parti, altså Dansk Folkeparti, deler denne mening. Hvorfor står Pia og partiet så ikke ved hende? Mener man virkelig, at Louise Frevert er værre end den borgerkrigshetzende Søren Krarup eller socialdemokraten Karen Jespersen, der ville anbringe muslimske recidivister på øde øer?

Man antyder og generaliserer, man hvisker og tisker, man bagtaler og bagvasker, men man går ikke ud i en ærlig, velfunderet diskussion. Man viser statsministeren med en rød fez, man udskriger tusinder af muslimske borgere som kræftsvulster, og så stikker man halen mellem benene.

Louise Frevert hævder, at hun ikke selv har skrevet, hvad der står på hendes hjemmeside. Måske kan hun hverken læse eller skrive, måske har hun brug for mental kemoterapi. Hendes parti opfatter hendes fascistiske og racistiske udgydelser som »en svipser«, men i øvrigt får de ingen konsekvenser. Så ved vi det, og så ved vi det om Dansk Folkeparti.
Den højreorienterede del af blogosfæren flyder, ligesom også f.eks. Jyllands-Postens læserbrevsspalter, i disse dage over med påstande om, at Louise Frevert og Mogens Camre "jo bare har sagt sandheden", og at vi åbenbart ikke har nogen ytringsfrihed mere.

De to ting bør dog adskilles. For det første: Louise Frevert har sagt, at unge muslimer alle betragter det som en selvfølgelig ret at voldtage danske piger, og Mogens Camre har sagt, at det er "de fremmedes" skyld, at danskerne ikke får flere børn, end de gør. Jeg tror nok, de fleste vil give mig ret i, at de ikke hermed har "sagt sandheden" - de har affyret noget paranoidt, hadefuldt sludder.

Jamen, kunne man så indvende: Lad så være, at det er noget paranoidt, hadefuldt sludder, og lad så være, at det afslører dem som paranoide, hadefulde små mennesker, som vi ærlig talt helst var fri for at lade os regere af.

Men bør det ikke være lovligt at sige sådanne ting, så vi efterfølgende kan tage en diskussion om det? Jo, mener jeg, og derfor har jeg også mine svare kvaler ved straffelovens §266b.

Den nye terrorlovgivning forbyder f.eks. ikke alene, at man aktivt støtter udenlandske organisationer, som står på en eller anden tilfældig central "terrorliste" - den forbyder, at man overhovedet ytrer sig positivt om sådanne grupper.

Jeg mener faktisk, at vi ville gøre os selv en større tjeneste ved at tage den slags slagsmål åbent, og forsøge at overbevise folk om, at den-og-den organisation faktisk er god nok - eller, at muslimer faktisk også er mennesker ganske som os andre - med helt åben pande.

Der er imidlertid også et andet synspunkt, som indtages af vort lands injurielovgivning: Det er ikke i orden at sige hvad som helst om andre. Jeg har ikke lov til at sige, at en navngiven person har begået en kriminel eller på anden måde forkastelig handling, medmindre jeg kan bevise, at det faktisk er tilfældet.

Når vi taler om racisme (eller chauvinistisk behandling af mindretal generelt), er det lidt mere kompliceret.

Jeg er selv programmør. Lad os antage, at et parti - vi kunne kalde det Dansk Folkepapir - hader alle programmører, og mener at alle beskyldninger mod programmører blot skal forstås som "retorik" og "ikke tages alt for bogstaveligt".

Lad os antage, at flere af Dansk Folkepapirs politikere ynder at fremstille programmører som tyveknægte og voldtægtsforbrydere, og lad os antage, at der i partiets omegn udvikler sig en hel kultur, hvor ingen løgn er for lav, blot den tjener til at få programmørerne ned med nakken.

Lad os så antage at jeg, som programmør, begynder at få afslag på mine jobansøgninger med hensyn til, at man ikke ansætter tyveknægte og voldtægtsforbrydere, og "det er programmører jo".

Mon så ikke snart jeg, udsat for en sådan hetz, begynder at længes efter en udvidelse af injurelovgivningen? Således, at
  • Hvis en eller anden højrepolitiker fastslår, at "alle programmører er tyveknægte"
  • Så gælder det specielt, at selvsamme udsagn må gælde mig, som hedder Agger og bor i nummer 9, stuen til højre
  • Og i så fald må vedkommende kunne bevise sin generaliserende påstand om mig specifikt, og hvis han eller hun ikke kan det, må jeg kunne få oprejsning for injurier
Og tilsvarende (men mere realistisk, givet dagens politiske klima) om muslimer: Hvis nogen - som f.eks. Frevert og Camre - påstår, at "muslimer er forbrydere", påstår de specielt, at Ahmed, som bor i nr. 32, 3. tv. - og alle andre muslimer - er en forbryder. Og kan de ikke bevise dette, bør de dømmes - ikke efter §266b, men for injurier.

Så jo, ytringsfriheden bør bevares og værnes om - men den har aldrig været en frihed til at slynge om sig med udokumenterede, usande, hadefulde og alvorlige beskyldninger mod andre mennesker.

Og dét er, hvad Frevert og Camre har gjort - og det er derfor, de er meldt til politiet.

Kommentarer: