– fordi tiden kræver et MODSPIL

07. Mar 2009

Definitionen af en bande

 


Jeg havde i går, 6. marts 2009, dette læserbrev i Information om regeringens og Dansk Folkepartis foreslåede "bandepakke":DEFINITIONEN AF EN BANDE

I regeringens 'bandepakke' lægges der op til stramninger og udvisninger i den helt store stil. Ikke, at de kan gøre den store forskel i den aktuelle bandekrig - det er for sent, og kun forhandlinger eller lignende kan gøre noget på kort sigt.

Men hvis stramninger og udvisninger er løsningen, hvad vil man så stille op den dag, man som under rockerkrigen i 90'erne ikke har indvandrere på den 'ene side', og derfor ikke kan tale om det, som om det handlede om 'integration'?

Og hvis man gerne vil slå ekstra hårdt ned på bandekriminalitet, skal man vel kunne bevise, at folk er medlemmer af en bande. Hvordan vil man gøre det?

Bander opkræver ikke kontingent, udsteder ikke medlemskort og er som regel mere løst definerede bekendtskabskredse end noget som helst andet, som en engelsk undersøgelse godtgjorde for nylig.

En lov, der tillader udvisning af 'bandemedlemmer' uden ordentlig bevisførelse er reelt en lov, der tillader udvisning af hvem som helst for hvad som helst, bare vedkommende bor det forkerte sted eller ser forkert ud i hovedet.


Se også dette indlæg ovre på den anden blog.

Billede: Street art på Nørrebro, af Thomas Rockstar.

Kommentarer: