– fordi tiden kræver et MODSPIL

02. Dec 2005

Demonstration mod racistisk vold i Århus

 
Ud med nazisterne
Tirsdag aften stormede en stor gruppe højreorienterede bøller med tilknytning til White Pride et møde i Anti-racistisk Netværk i Mejlgade i Århus.

I radioens P1 kunne Rune Engelbreth Larsen opsummere begivenheden således:
En højreekstremist infiltrerede i denne uge en gruppe antiracister under et møde i Århus, spredte peberspray og lukkede sit femten-mand stærke tæskehold ind, der efterfølgende overfaldt to mødedeltagere med slag og spark, mens lokalerne blev udsat for hærværk. Mødedeltagere og lokalaviser er ikke i tvivl om, at tæskeholdet var fra det højreekstremistiske miljø omkring Dansk Front og hooligan-gruppen White Pride.
Som tidligere omtalt arrangeres derfor en demonstration mod denne trussel mod ytringsfriheden og friheden til at arbejde politisk på Rådhuspladsen i Århus, lørdag den 3. december kl. 14.00.

I deres pressemeddelelse om demonstrationen siger arrangørerne blandt andet:
På Rådhuspladsen vil der være talere, underholdning og musik. Derefter går demonstrationstoget ned til Café Oskar, Mejlgade 49, hvor overfaldet tirsdag aften fandt sted.

"Vi planlægger en stor fredelig og folkelig manifestation og opfordrer alle demokratisk-sindede århusianere, uanset alder, til at deltage og vise, at de ikke ønsker et Århus præget af racisme og intolerance", udtaler talsperson for Anti-racistisk Netværk, Lars Henrik Carlskov.
Der arrangeres buskørsel fra København, Odense og Fredericia, hvis du gerne vil deltage, men ikke lige bor i Århus - læs mere her.

Kommentarer: