– fordi tiden kræver et MODSPIL

08. Dec 2008

Det ligner racisme - Morten Uhrskov Jensen på gale veje

 
Det ligner racisme
24/11 havde cand. mag. og kendt højreorienteret skribent Morten Uhrskov Jensen en kronik i Jyllands-Posten, hvor han fortalte om, hvor forfærdelig, kriminaliteten er blevet i den lille svenske by Trollhättan ved Göteborg, og det er også de onde indvandreres skyld alt sammen.

Dette blev fulgt op af et indlæg fra informationschefen i Trollhättan kommune, der skrev at Uhrskov Jensens kronik er noget sludder, og af et svar fra Uhrskov, der mente, at det kunne informationschefen da sagtens sige, for han bor sikkert selv i et fint kvarter, hvor der er fred og ro.

Det er en lidt nem måde at komme uden om den alvorlige misinformation og manipulation fra Uhrskovs side, som informationschefen havde påpeget.

Informationschefens svar er derfor suppleret af nedenstående læserbrev fra min hånd:

DET LIGNER RACISME

Morten Uhrskov Jensen fremturer 3/12 med sine påstande om, at Trollhättan i Sverige har udviklet sig til »helvede på jord« og medgiver, at det selvfølgelig ikke gælder de privilegerede kvarterer.


Jeg voksede selv op i 1980'ernes Randers og kan fortælle, at de episoder, som Uhrskov refererer i sin kronik 24/11, ikke ligger ud over, hvad man kunne komme ud for her, i en dansk provinsby af cirka samme størrelse som Trollhättan. Blot var der her ingen indvandrere involveret. Betyder det, at livet i 1980'ernes Randers også var »helvede på jord«?

Det var det måske for nogle, men ikke primært på grund af kriminaliteten.

Men det har i hvert fald ikke Uhrskov Jensens interesse. Det rene, fredelige og kriminalitetsfri Norden, som de onde indvandrere har ødelagt, har aldrig eksisteret. Uhrskov Jensen har en dagsorden, og den handler mere om at sværte indvandrere end om kriminaliteten i Danmark eller Sverige.

Dette må man ikke kalde "racisme", og det er det måske heller ikke. Men det ligner.

Kommentarer: