– fordi tiden kræver et MODSPIL

07. Feb 2008

DF, Kina og menneskeretshykleriet

 
Jeg hørte lige i DRs TV-avis, at Dansk Folkeparti vil boykotte de olympiske lege i Beijing, fordi de ikke kan acceptere menneskerettighedernes vilkår i Kina.

Det er pudsigt - hvornår i al verden er DF blevet så interesserede i menneskerettigheder? Jeg troede blot, de var en sten på vejen kampen mod terrorister i den store verden og mod perkerne herhjemme, hvis de ikke ligefrem er en totalitær trussel mod den lutherske nationalstat, som Søren Krarup lader til at mene.

Men nu er menneskerettighederne altså lige pludselig afgørende - i Kina, forstås.

Men herregud: Vi vil vel allesammen gerne handle med kineserne, jeg har i hvert fald ikke hørt om nogen af de politikere fra diverse partier, der har så travlt ved den olympiske håndvask, der anbefaler en regulær handelsboykot af Kina.

Men det ville nu bestemt heller ikke ville være i vores egen økonomiske interesse - slut med billige DVD-afspillere og fladskærme og T-shirts til tredive kroner stykker, og vigtige er de vel heller ikke, de menneskerettigheder.

Men hvis vi kan gøre forretninger med dem, kan vi vel også tage del i de firårlige børnelege? Ja undskyld, jeg spørger bare.

Og hvis det endelig skal være og vi skal til at kaste os ud i den helt store boykot, skulle vi så ikke hellere feje for egen allieret (jeg mener Guantánamo) først?

Kommentarer: